Magyarország az EU közvetítését kéri a román közigazgatási reform ügyében, a magyar nagykövet cáfol

Bukarest, 2011. június 24., péntek (MTI) – Magyarország az Európai Unió közvetítését kéri a tervezett romániai területi-közigazgatási átalakítás ügyében – írta pénteken az Adevarul című román napilap, ezt az információt azonban cáfolta Magyarország bukaresti nagykövete.

Az Adevarul Hörcsik Richárdot, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának fideszes elnökét idézi. A politikus román újságíróknak nyilatkozott erről a kérdésről, és az Adevarul szerint Hörcsik kijelentette, hogy Magyarország az EU közvetítését kéri a Romániában tervezett területi-közigazgatási reform ügyében.

  A lap szerint brüsszeli irodájuknak megerősítette az Európai Bizottság, hogy tudomása van egy ilyen lehetséges kérelemről, de a bizottság jelezte, hogy nem illetékes ebben a kérdésben.
    Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete pénteken a Mediafax román hírügynökségnek nyilatkozva cáfolta, hogy Hörcsik román újságíróknak Budapesten kijelentette volna: Magyarország az EU közvetítését kéri Románia és Magyarország között az említett kérdésben. A nagykövet elmondta: román újságírók tévesen értelmezték Hörcsik Richárd nyilatkozatát.

Címkék: ,