Magyarokat hagytak Horvátországban – elérhetetlen az utazási iroda

Több magyar család maradt szállás és ellátás nélkül Horvátországban, mert az utakat szervező Horvát Utazási Iroda nem fizette ki a horvátországi költségeket. Az utasoktól előre beszedték a pénzt, az iroda elérhetetlen.

Kétségbeesve hívta telefonon több Horvátországban nyaraló magyar család is szombaton Magyarország zágrábi nagykövetségét, azzal, hogy az utazást szervező iroda nem fizette ki a szállásukat. Az irodát azóta sem lehet elérni, a honlapjukon szereplő egyetlen mobiltelefonszám nem kapcsolható, a telephelyeken senki sincs. Felelősségbiztosítása ugyan van, azonban a kinti utasoknak a biztosító sem jelezte, hogy gondok lennének – tudta meg a Független Hírügynökség a zágrábi konzulátus egy neve elhallgatását kérő dolgozójától.

Egyelőre csak annyit tudni biztosan, hogy több magyar család is szállás és ellátás nélkül maradt Horvátországban. A nagykövetséget eddig három család kereste meg, azzal, hogy bajban vannak. Van olyan turista, aki már több napot is a szállodában töltött, amikor megtudta, hogy nincs kifizetve a szállás. A nagykövetség alkalmazottja elmondta: ilyen esetekben nem tudnak segíteni, csupán javasolni tudják, hogy aki Horvát Utazási Irodával kötött szerződést semmiképp se induljon útnak.

A Független Hírügynökség telefonon és személyesen is kerete a Horvát Utazási Iroda képviselőit. Az iroda honlapján szereplő mobiltelefonszám nem kapcsolható, a budapesti, Nagymező utcai iroda ajtaján pedig a “mai napon technikai okok miatt zárva” felirat olvasható.