Magyarellenes megnyilvánulások miatt szakítottak félbe egy romániai bajnokit

Akt.:
Magyarellenes megnyilvánulások miatt szakítottak félbe egy romániai bajnokit
Kolozsvár/Bukarest – A Dinamo Bucuresti szurkolóinak magyarellenes megnyilvánulásai miatt szakította félbe a játékvezető a csapat CSMS Iasi elleni román labdarúgó-bajnoki mérkőzését csütörtökön.

A bukaresti találkozót élőben közvetítő Digi Sport tévécsatorna honlapján közzétette a félbeszakítás pillanatait, de abból pontosan nem derül ki, hogy milyen rigmusokat skandáltak a Dinamo drukkerei.

A honlap beszámolójában emlékeztetett, hogy a meccsre három nappal az után került sor, hogy az ügyészség egy székelyföldi merényletkísérlet meghiúsítását jelentette be. Illetve azt is megemlítette, hogy a találkozót végigjátszotta a jászvásáriaknál Bőle Lukács, aki a román Liga 1 egyetlen magyarországi játékosa.A 34. percben félbeszakított mérkőzést tíz perc szünet után folytathatták a csapatok. Közben a Dinamo stábja megpróbálta csitítani a szurkolókat, akik közül többen távoztak a mérkőzésről, amely gól nélküli döntetlennel végződött.

Romániában első alkalommal fordult elő, hogy a szurkolók idegengyűlölő megnyilvánulásai miatt félbeszakítottak első osztályú bajnoki mérkőzést.

A Digi Sport korábban azt közölte, hogy a Dinamo ötezer és 70 ezer lej (350 ezer és 4,9 millió forint) közötti bírságra, és egy zártkapus mérkőzésre számíthat a botrány miatt. A Mediafax hírügynökség péntek délutáni közlése szerint a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága 10 ezer lej (700 ezer forint) pénzbüntetést szabott ki a fővárosi klubra.

– MTI – Gazda Árpád –