Magyarcsanádi lány pere – tanúk meghallgatása a 3. tárgyalási napon

Tanúk meghallgatásával folytatódott a magyarcsanádi Pénzes Henrietta felgyújtásával vádolt fiú – Muki – pere a Csongrád Megyei Bíróságon kedden. A tárgyalás bizonyos részleteit most is zárt ajtók mögött tárgyalta a bíróság a meggyilkolt lány kegyeleti jogaira hivatkozva.

A tárgyalás délelőtti, nyilvános részén többek között meghallgatták a gyanúsított 16 éves fiú kisegítő iskolai volt osztályfőnökét, aki elmondta, hogy a 2006/07-es tanévben szülői kérésre magántanuló volt a fiú, így sokat nem találkozott vele. Azt azonban kollégái tapasztalataira hivatkozva elmondta, hogy a fiú túl érzékeny volt. Minden konfliktust személye elleni támadásnak ítélt meg, fékezhetetlen volt, sokat verekedett az iskolában.

Délután a gyilkossággal vádolt fiú ügyvedje kérésére kirendelt szakértő meghallgatásával, zárt ajtók mögött folytatódik a tárgyalás. A hemogenetikust a lány nadrágján található vérnyomokat vizsgálta meg, azt, hogy azok pontosan kitől származnak. Szintén a nyilvánosság kizárásával hallgatják meg azt a férfit, akinek a társaságában beszélte meg Henrietta és a barátja, hogy hol töltik az éjszakát.

A 16 éves makói fiú a vádirat szerint július 20-án megerőszakolta, kirabolta, majd felgyújtotta a 18 éves Pénzes Henriettát, aki sérüléseibe három hét múlva belehalt.