Magyar válogatott – Egervári: nyáron már meg lehet mondani, hol végezhet a csapat

A magyar válogatott tagjai a Magyarország-Törökország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzés előtt a Puskás Ferenc Stadionban október 16-án. Hátsó sor: Bogdán Ádám kapus, Elek Ákos, Gera Zoltán, Szalai Ádám, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, első sor: Vanczák Vilmos, Koman Vladimir, Varga József, Hajnal Tamás, Kádár Tamás
A magyar válogatott tagjai a Magyarország-Törökország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzés előtt a Puskás Ferenc Stadionban október 16-án. Hátsó sor: Bogdán Ádám kapus, Elek Ákos, Gera Zoltán, Szalai Ádám, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, első sor: Vanczák Vilmos, Koman Vladimir, Varga József, Hajnal Tamás, Kádár Tamás - © Fotó: Kovács Tamás | MTI
Budapest, 2012. október 19., péntek (MTI) – Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint jövő nyáron már nagyjából meg lehet mondani, hogy hányadik helyen végez a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtező-csoportjában.

“Egy csatát igen, de a háborút még messze nem nyertük meg” – nyilatkozta a török csapat keddi 3-1-es legyőzéséről a szakember az M1 Ma reggel című pénteki műsorában. A tréner szerint az, hogy a gárda sok kritikát kapott a hollandoktól elszenvedett 4-1-es hazai vereséget követően, összességében még jót is tett, ugyanis összekovácsolta a társaságot.

“Nagyszerű közösség alakult ki az elmúlt két és fél évben, amely hónapról hónapra szakmailag is erősödhet. Minél több mérkőzést játszunk, annál eredményesebbek lehetünk” – tette hozzá Egervári.

A szakember szerint örömteli, hogy a magyar válogatott csak az ellen a holland csapat ellen veszített pontokat, amelyik véleménye szerint magabiztosan nyeri majd a csoportot, ugyanis így a többi riválissal szemben lépéselőnybe került. Az együttes legközelebb jövő márciusban a románokat fogadja, majd a törökök otthonába látogat. Egervári véleménye szerint így nyáron már nagyjából meg lehet mondani, hányadik helyen végez a csapat a sorozatban.

A vb-selejtezős csoportok első helyezettjei kijutnak a 2014-es brazíliai vb-re, míg a csoportmásodikok – leszámítva közülük a legrosszabbat – pótselejtezőt vívnak.
A következő két selejtező előtt a válogatott még idén novemberben hazai pályán találkozik barátságos mérkőzésen a norvégokkal, majd február 16-án lép pályára, egyelőre nem tudni, hogy ki ellen.

– MTI –