Magyar származású Oscar-díjasra emlékeznek vasárnap a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Az egyik legjelentősebb magyar származású, hollywoodi zeneszerzőre emlékeznek vasárnap a Budapesti Tavaszi Fesztiválon. Az idén száz éve született Rózsa Miklós filmzenéiből és egyéb műveiből rendeznek hangversenyt a Művészetek Palotájában.

Rózsa Miklós olyan legendás hollywoodi filmek zenéjét komponálta, mint például a Ben Hur, A Bagdadi tolvaj, a Quo vadis, vagy a Dzsungel könyve. Összesen tizenhétszer jelölték Oscar-díjra és háromszor el is nyerte az arany szobrocskát. A zeneszerző idén lenne száz éves, ezért a Budapesti Tavaszi fesztiválon vasárnap este Rózsa Miklós emlékére rendeznek hangversenyt. A MÁFV Szimfonukus Zenekar a filmzenéiből és egyéb darabjaiból is válogat a Művészetek Palotájának Fesztivál Színházában.

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon ezenkívül vasárnap a Budapesti Fesztiválzenekar Richard Strauss-estet tart a Zeneakadémián; Maria Serrano és Balogh Kálmán a Jövő Háza Teátrumban flamenco és cigányzenei műsorával lép fel, míg Stuller Gyula (hegedű), Perényi Miklós (gordonka) és Rohmann Imre (zongora) az MTA Roosevelt téri dísztermében Haydn, Mendelssohn- és Dvořák-műveket mutat be.