Friss hírek

2009.03.16. 16:05

Megkezdődött az erdőtelepítés az állami vezetők prémiumából

<p>Elkezdődött az erdőtelepítés az állami társaságok vezetőinek prémiumából hétfő délelőtt Debrecen közelében. Két év alatt négyezer hektár új erdőt telepítenek abból a várhatóan 2 ezer milliárd forintból, amit Gyurcsány Ferenc kérésére az állami vezetők ajánlanak fel. Ezt Benedek Fülöp a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettese mondta az ünnepélyes csemeteültetés megkezdése előtt..</p>

Eddig 350-400 állami vezető ajánlotta fel prémiumát. Hogy ez pontosan mekkora összeg lesz, azt még nem tudni, mert a legtöbb helyen a társaságok májusi mérlege után döntenek a vezetők prémiunáról. A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt számítása szerint ez elérheti a két milliárd forintot- mondta Benedek Fülöp az agrárportfolióért felelős vezérigazgató helyettes a Független Hírügynökségnek.. Ő úgy tudja mindössze néhány, főként a nyugdíj előtt álló vezető nem ajánlotta fel jutalmát a hozzá tartozó agrár ágazatban.

Eddig még csak néhány 10 millió forint folyt be a kasszába prémium visszafizetésből. A Nyírerdő Zrt. ma megkezdett erdőtelepítésére a Vagyonkezelő 40 millió forint előleget biztosított. Egyelőre 7 hektár tölgyes és akácos telepítését kezdték meg, de két éven belül 1000 hektár új erdőt telepítenek a tervek szerint - mondta el az első ütem megkezdésekor Kaknics Lajos a Nyírerdő Zrt vezérigazgatója.

A munkák nagy részét várhatóan az erdőtelepítéshez értő kisvállalkozókkal végeztetik el. De a cég ebben az évben 600 közmunkást is foglalkoztat majd.

A tervek szerint országszerte 4000 hektár új erdőt telepítenek. Hektáronként 7-10 ezer csemetét ültetnek el a következő két évben a felajánlott prémiumokból.

Gyurcsány Ferenc még tavaly szólította fel az állami tulajdonú vállalatok vezetőit, hogy a nekik járó prémiumot fizessék vissza. A miniszterelnök akkor azt ígérte, hogy nyilvánosságra hozzák azok nevét, akik ezt nem teszik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!