Helyi közélet

2015.07.08. 14:35

Mint régen: igazi vásári forgatag Mezőkeresztesen

Mezőkeresztes - Újjáélesztették a vásártartás hagyományát Mezőkeresztesen.

Mezőkeresztes - Újjáélesztették a vásártartás hagyományát Mezőkeresztesen.Több mint 25 évnyi kihagyás után tartottak országos állat- és kirakodóvásárt Mezőkeresztesen a közelmúltban. A Csincse felé vezető út jobb oldalán, a város peremén található vásártér a LEADER vidékfejlesztési program támogatásával újult meg, a fejlesztésre az önkormányzat nyújtott be pályázatot 2013 júniusában.

A vizesblokkal, állatorvosi szobával és tájba illő karámrendszerrel is rendelkező korszerű infrastruktúra kiváló kiindulási alapot nyújt ahhoz, hogy Mezőkeresztes rövidesen ismét a régió jelentős vásárhelyszínei között szerepelhessen a köztudatban. Az ide látogatók különböző ruhaneműk, lakástextilek, háztartási cikkek és bútorok széles választékából válogathattak, emellett zöldséget, gyümölcsöt, palántákat, cserepes virágokat és gyógynövényeket is vásárolhattak. A gazdálkodókon kívül a helyi óvodás csoportot is az állatok érdekelték leginkább. A vásári forgatag elmaradhatatlan kelléke a jó lángos, a pecsenye, a gyros, a hurka és a kolbász, amiben természetesen itt sem volt hiány. A szervezők bíznak abban, hogy az elkövetkezőkben a környék őstermelői, kistermelői is mind nagyobb számban jelennek majd meg eladóként, élénkítve ezzel is a helyi gazdaságot.

ÉM-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában