Magyar-román – Könnygázt is bevetettek a rendőrök a rájuk támadó futballszurkolók ellen

Akt.:
Budapest, 2015. szeptember 4. Radikális magyar futballszurkolók és illegális bevándorlók verekednek a Keleti pályaudvarnál 2015. szeptember 4-én
Budapest, 2015. szeptember 4. Radikális magyar futballszurkolók és illegális bevándorlók verekednek a Keleti pályaudvarnál 2015. szeptember 4-én - © MTI Fotó: Balogh Zoltán
A péntek esti labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne felé tartó magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről péntek késő délután.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a rendőrség teljesen lezárta a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződését, a villamosok sem járnak.

Az ultrák felborítottak egy autót, betörték a szélvédőjét, és egy égő román zászlót dobtak rá, amit a rendőrök oltottak el.

A szurkolók egy része betondarabokkal, kövekkel, fém padokkal és közlekedési táblákkal támadt a rendőrökre, akik válaszul nagy mennyiségű könnygázspray-t és könnygázgránátot vetettek be, anmitől több rendőr is fulladozni kezdett. A planetáriumhoz szorították a drukkereket, a bejelentett rendezvényük helyszínére, ahol a tervek szerint kísérnék figyelemmel a mérkőzést azok a szurkolók, akik nem jutottak be a stadionba.

A helyszínen megjelent a lovasrendőrség, és érkezett egy vízágyús autó is. A rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, több embert kiemeltek közülük.

A péntek esti Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzést megelőzően futballszurkolók több száz fős, fekete ruhába öltözött csoportja vonult végig a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a “Ria, ria, Hungária!” rigmust skandálták, petárdákat robbantottak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.

– MTI –


Magyar-román – Fotó: Egymást ütik a román szurkolók

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Verekedés tört ki a román drukkerek szektorában a 20.45-kor kezdődő, magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt. tovább »

Magyar-román – Rendőrség: a demonstráció elvesztette békés jellegét

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció “elvesztette békés jellegét” – közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata péntek este. Tájékoztatásuk szerint az összecsapások során három rendőr sérült meg könnyebben. tovább »

Magyar-román – Petárdákat robbantanak a belvároson átvonuló futballszurkolók

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – A belvároson átvonuló magyar futballszurkolók közül többen petárdákat robbantgattak, üvegeket, palackokat dobáltak. A szurkolók a péntek esti magyar-román labdarúgó-mérkőzés helyszínére tartanak – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Az M1 aktuális csatorna arról számolt be, hogy felrobbant egy hanggránát egy magyar szurkoló kezében a Kálvin téren, a robbanásban a szurkoló több ujja leszakadt. tovább »

Magyar-román – Futballszurkolók randalíroznak a Deák tér környékén

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Magyar futballszurkolók randalíroznak, petárdákat dobálnak a fővárosban a Deák téren, az Astoriánál és a Madách téren péntek délután. tovább »

Magyar-román – “Párbeszéd-rendőrök” a vendégszektorban

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Úgynevezett párbeszéd-rendőrök teljesítenek szolgálatot a vendégszektorban az esti magyar-román futballmérkőzés idején – mondta újságírói kérdésre válaszolva Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. tovább »

Huligánok randalíroztak Budapesten – Tizennyolc ember ellen indult eljárás

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Tizennyolc emberrel szemben indult eljárás a péntekre virradóra Budapest belvárosában történt randalírozás miatt; 16 ember ellen garázdaság, kettő ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt a rendőrség sajtótájékoztatóján. tovább »

Huligánok randalíroztak Budapesten a magyar-román Eb-selejtező előtt

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén. tovább »