Magyar-román – Király szerint értékes pontot szerzett a csapat

Akt.:
Király Gábor kapus (elöl) és Guzmics Richárd (hátul), valamint a román Gabriel Torja a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én.
Király Gábor kapus (elöl) és Guzmics Richárd (hátul), valamint a román Gabriel Torja a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2015. szeptember 4-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – A magyar labdarúgó-válogatott játékosai szerint főként támadásban lehetne fejlődni a románok elleni pénteki, gól nélküli döntetlennel zárult Európa-bajnoki selejtezőt követően.

A mérkőzés egyik legjobbja Király Gábor, a rangidős kapus volt.

“Értékes egy pontot szereztünk. Munkában kitetettek magukért a srácok, ugyanakkor természetesen a játékban van még hova fejlődni, s jó lenne kihasználni az adódó helyzeteket” – mondta.

Tőzsér Dániel, a Queens Park Rangers középpályásra kiemelte, sajnálja, hogy sárga lapja miatt ki kell hagynia hétfőn a Belfastban sorra kerülő összecsapást, azonban Gera Zoltán visszatérhet eltiltásából, ami lökést adhat a csapatnak. Megjegyezte, úgy érzi, kicsit “rosszkor jött a válogatottnak” ez a mérkőzés, s ha egy hónappal később találkoznának a románokkal, talán más lenne az eredmény. Tőzsér szerint a támadó játékban nem voltak képesek minőségi megoldásokra, ami véleménye szerint a csapat viszonylag gyengébb erőnlétének tudható be.

Két évvel ezelőtt Bukarestben “mély sebet” szerzett Guzmics Richárd, akkor a találkozó első pillanataiban gólpasszt adott Ciprian Maricának, azóta pedig sok szurkoló neheztel rá ezért a megmozdulásért. Most az első félidő közepén a sérült Juhász Roland helyére kellett beállnia.

“Nagy lehetőségként fogtam fel, nagyon vártam már erre a pillanatra. Remélem, ezúttal nem okoztam csalódást a drukkereknek, s bízom benne, hogy a most mutatott játékom alapján fognak megítélni” – fogalmazott.

Az első félidőben nagy elánnal futballozó, a második félidőre kissé elfáradó Stieber Zoltán szerint problémát jelentett, hogy Gera Zoltán eltiltása miatt változtatni kellett az összeállításon, Nikolics Nemanjának így többet kellett besegítenie a védekezésbe.

A magyar válogatott – amely 34 éve nyeretlen a románokkal szemben – így továbbra is a harmadik helyen áll csoportjában, hétfőn Belfastban listavezető északírek vendégeként lépnek pályára.

– MTI –


Magyar-román – Sorozatban ötödször nem kapott gólt a válogatott

Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) – Sorozatban ötödik tétmérkőzésén nem kapott gólt a magyar labdarúgó-válogatott, amely pénteken 0-0-s döntetlent játszott a vendég román csapattal Európa-bajnoki selejtezőn. tovább »

Magyar-román – Gól nélküli döntetlennel tovább tart a nyeretlenség

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a román csapattal az Európa-bajnoki selejtezősorozat pénteki játéknapján. tovább »

hirdetés


hirdet�s