Magyar-román – A meccs után is folytatódtak az atrocitások

Akt.:
A rendőrség vízágyús autója, amelyet randalírozók ellen vetettek be a Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne, a budapesti Groupama Arénánál a mérkőzés után 2015. szeptember 4-én.
A rendőrség vízágyús autója, amelyet randalírozók ellen vetettek be a Magyarország - Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne, a budapesti Groupama Arénánál a mérkőzés után 2015. szeptember 4-én. - © Fotó: MTI
Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – A döntetlennel végződött magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után is folytatódtak a rendőrök és a huligánok közti összecsapások. A rendőrök késő este lovasrohammal kezdték el kiszorítani a zavargókat a Groupama Aréna környékéről.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta: a rendőrök először sorfalat álltak és elkezdték a Kőbányai út irányába kiszorítani az ultrákat.

A Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton a randalírozók közlekedési táblákat, szemeteseket, betondarabokat dobálták a rendőröket. A rendőrök ismét bevetettek ellenük vízágyút, könnygázt is. A könnygáz egy részét a szél a stadionból kijövő békés szurkolók felé fújta.


Könnygázt is bevetettek a rendõrök a rájuk támadó futball

Férfiak Magyarország feliratú fekete pólóban a Groupama Arénánál 2015. szeptember 4-én, ahol a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne felé tartó magyar futballszurkolók egy része a rendőrökre sörösüvegeket, petárdákat dobált. A rendőrök válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak. | MTI Fotó: Marjai János


A zavargások során többen megsérültek, őket mentők vitték el a helyszínről. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI megkeresésére annyit közölt: valóban sok sérültet vittek kórházba, de pontos adatokat csak későbbre ígértek.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt mondta: a körútnál áll egy 1-es villamos, amelynek több ablakát kitörték.

– MTI –

Magyar-román - Rendbontás

Magyar szurkolók felborítanak egy autót a Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt Budapesten, a Groupama Arénánál 2015. szeptember 4-én. | MTI Fotó: Marjai János


Magyar-román – Zavargás a mérkőzés szünetében

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – A magyar-román labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés szünetében is összecsaptak a rendőrökkel az ultrák, a Groupama Aréna mellett, a Könyves Kálmán körúton. tovább »

Magyar-román – Fotó: Egymást ütik a román szurkolók

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Verekedés tört ki a román drukkerek szektorában a 20.45-kor kezdődő, magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt. tovább »

Magyar-román – Rendőrség: a demonstráció elvesztette békés jellegét

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Csapaterőt vetett be és könnygázt alkalmazott a rendőrség péntek este a Groupama Arénánál, mert a magyar-román futballmérkőzés helyszínéhez közel bejelentett demonstráció “elvesztette békés jellegét” – közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata péntek este. Tájékoztatásuk szerint az összecsapások során három rendőr sérült meg könnyebben. tovább »

Magyar-román – Könnygázt is bevetettek a rendőrök a rájuk támadó futballszurkolók ellen

A péntek esti labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne felé tartó magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről péntek késő délután. tovább »

Magyar-román – Petárdákat robbantanak a belvároson átvonuló futballszurkolók

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – A belvároson átvonuló magyar futballszurkolók közül többen petárdákat robbantgattak, üvegeket, palackokat dobáltak. A szurkolók a péntek esti magyar-román labdarúgó-mérkőzés helyszínére tartanak – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Az M1 aktuális csatorna arról számolt be, hogy felrobbant egy hanggránát egy magyar szurkoló kezében a Kálvin téren, a robbanásban a szurkoló több ujja leszakadt. tovább »

Magyar-román – Futballszurkolók randalíroznak a Deák tér környékén

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Magyar futballszurkolók randalíroznak, petárdákat dobálnak a fővárosban a Deák téren, az Astoriánál és a Madách téren péntek délután. tovább »

Magyar-román – “Párbeszéd-rendőrök” a vendégszektorban

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Úgynevezett párbeszéd-rendőrök teljesítenek szolgálatot a vendégszektorban az esti magyar-román futballmérkőzés idején – mondta újságírói kérdésre válaszolva Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. tovább »

Huligánok randalíroztak Budapesten – Tizennyolc ember ellen indult eljárás

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Tizennyolc emberrel szemben indult eljárás a péntekre virradóra Budapest belvárosában történt randalírozás miatt; 16 ember ellen garázdaság, kettő ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt a rendőrség sajtótájékoztatóján. tovább »

Huligánok randalíroztak Budapesten a magyar-román Eb-selejtező előtt

Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) – Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén.