Magyar parlamenti képviselők is részt vesznek a hargitai futballmeccsen

Budapest, 2012. október 10., szerda (MTI) – Kövér László, az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke is részt vesz pénteken Csíkszentdomokoson a magyar parlamenti képviselők és a Hargita megyei közméltóságok csapatai között hagyományosan megrendezendő futballmeccsen.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvos-csoportja évente kétszer utazik a romániai Hargita megyébe, ahol kórházakban, iskolákban, óvodákban szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az intézeteket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik. A Gyermekmentő Szolgálat erdélyi programjának része a csíkszentdomokosi sportesemény is – adta hírül közleményben az Országgyűlés Sajtószolgálata.

A 10 órakor kezdődő mérkőzést idén is a legendás Aranycsapat tagja, a Gyermekmentő Szolgálat Sportbizottságának elnöke, Buzánszky Jenő vezeti.

Az NGYSZ orvos-csoportja péntekig tartja Erdélyben az ingyenes vizsgálatokat, október 7-e óta 31 szakorvos és egészségügyi szakember vett részt a gyógyító körúton, amelynek során Csíkszentdomokosra, Csíkszeredába, Csíkszentmártonba, Gyimesfelsőlokra, Gyimesbükkre és Székelyudvarhelyre látogattak el.

– MTI –