Magyar-osztrák határhelyzet: Folyamatos a forgalom

Egyelőre nincs fennakadás, folyamatos a forgalom a magyar-osztrák határon.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának jelentése szerint az osztrák határőröknek be kell mutatni az okmányokat, azonban azt sokszor el sem veszik, hanem továbbküldik a személyautóval utazókat. A turistabuszokat félreállítják ugyan, de ezek a járművek sem várakoznak hosszú ideig. Hegyeshalomnál leginkább román turistákat látni.

A határátkelőkön csütörtök óta a labdarúgó Európa-bajnokság miatt szigorúbb az ellenőrzés. A határátlépésnél Ausztria felé csak az osztrák rendőrök ellenőrzik az utazókat, belépéskor szabadon átjárható a határ. Magyar rendőrök nem ellenőrzik egyik irányba sem a forgalmat. Az átkelőhelyeken a határellenőrzésen az adott napon játszandó mérkőzés helye és a versengő csapatok alapján eltérő intenzitású és tartalmú osztrák ellenőrzésekre kell számítani.

Az ellenőrzés időszakában az átkelőhelyek közötti úgynevezett “zöldhatáron” nem lehet átkelni, aki ezt mégis megteszi, az bírságra számíthat.

Magyar állampolgár, az Európa-bajnokság idején Ausztriába továbbra is az Európai Unióban elfogadott úti okmányokkal: útlevéllel, régi vagy új típusú személyi igazolvánnyal utazhat.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s