Magyar nóta- és operettest Felsőzsolcán

A felsőzsolcai nótaesten
A felsőzsolcai nótaesten - © Fotó: Magánarchívum
Felsőzsolca – Nagyon sikeres nóta- és operettestet szervezett november 10-én a Rendezvények Házában az Együtt Felsőzsolcáért Egyesületen belül működő Magyar Nótaszerzők és Énekesek Észak-magyarországi Csoportja és a Magyar Nótások Országos Szövetsége – küldte tudósítását Pásztor József, az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület titkára.

A Magyar Nóta 200 éve a családi rendezvények, lakodalmak, disznótorok, névnapok, születésnapok elválaszthatatlan része.

A rendezvényre közel ötszáz lelkes nótaszerető ember jött el. Az Észak szervezésében közel 200 fő. Nemcsak Felsőzsolcáról, hanem a környék településeiről is sokan jöttek.

Énekeseink közül Simon Zsóka, Tapa Ottó, Bózsár Kati, Sarkadi László,Gáspár Anni, Jóna László, Szabó Lajos lépett fel az est első részében. Több számot közösen énekeltek. Közel 50 nóta és operettrészlet hangzott el.

A sztárvendég – már nem először – Szeredy Krisztina énekművész, primadonna, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetettje volt, aki dicsérte a lelkes, hozzáértő közönséget. A jelenlevők felállva, vastapssal köszönték meg a kiemelkedő produkciókat.

A műsorban megemlékeztünk dr. Vígh Bertalanról, aki a nótacsoport alapítója volt, és a Dankó rádió állandó szereplője. Halála után is sokan kérik ritka szép nótáit! Kedvenc számát, A mi öreg Bodri kutyánk című dalt Szabó Lajos énekelte el. A közönség állva emlékezett a daloló sebészre.

Egyesületünk 10 éve rendez évente nagyszabású esteket, konferenciákat. Énekeseink egyre több felkérést kapnak szervezetektől, önkormányzatoktól a fellépésre. (Legutóbb Hernádnémetiben volt nótaest.) Kísért Miskolci Balogh Zoltán és zenekara.

A műsort szerkesztette Sarkadi László nótaszerző, zenetanár, nótaénekes.

Az est háziasszonya Czéklás Réka volt.

– ÉM –