Helyi közélet

2011.09.05. 12:30

Akkor mehet a szüret

Tolcsva - A korai fajták szürete már megkezdődött Tokaj-Hegyalján.

Tolcsva - A korai fajták szürete már megkezdődött Tokaj-Hegyalján.Idén előrébb jön a korai és a nagyszüret ideje is Tokaj-Hegyalján.

Kiss István, a tolcsvai székhelyű Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója elmondta, a kedvező időjárás miatt már elkezdődtek néhány helyen a hegyaljai korai fajták szüreti munkálatai, de a nagyszürettel sem fogják megvárni a gazdák a korábbi októberi időpontokat. A „sietség” oka egyrészt az, hogy a szőlő cukorfoka már elérte a kedvező szintet, másrészt pedig félő, hogy a gyümölcs savtartalma túlérés esetén kedvezőtlenül befolyásolja majd a bor minőségét.

Összességében az idei szüret nem mennyiségben, hanem inkább minőségben hozhat jobbat az előző évieknél. A felvásárlási árak közül egyelőre még csak a korai fajtákét hirdették meg, ezeket 90 és 110 forint körüli árakon fogja átvenni a kerskedőház, és a korábbi évek tapasztalatai szerint a többi felvásárló is ezekhez az árakhoz igazodik.

A furmint felvásárlási árát csak a fajta szüretének megkezdése előtt hirdeti ki a tolcsvai cég.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában