MAGYAR NAGYDÍJ – Előállítottak négy prostituáltat

A csütörtöki naphoz hasonlóan pénteken sem történt súlyosabb, a rendőrségre tartozó esemény a Forma-1 Magyar Nagydíj mogyoródi helyszínén. A csütörtök dél óta működő kihelyezett rendőrörs munkatársainak pénteken is főleg autós szabálysértők és néhány prostituált adott munkát.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint főleg tiltott helyen parkoló autók és ittas vezetők ellen kellett fellépni a rendőröknek Mogyoródon. Ilyen és ezekhez hasonló eset miatt tíz embert jelentettek fel a rendőrök. Kisebb közlekedési szabálytalanságok miatt harminckilenc embert helyben megbírságoltak. A pénzbírságot a legtöbb esetben azért kellett kiszabni, mert a robogóval, motorral utazók nem viseltek bukósisakot. A bukósisak nélkül motorozókat először figyelmeztetik, majd megbírságolják.

A rendőrök négy prostituáltat is előállítottak. Egyiküket a Hungaroring területén, a másik hármat a közeli utakon fogták el és állították elő. Rájuk még ma gyorsított bírósági eljárás és pénzbüntetés vár.

A becslések szerint pénteken 35 ezer ember, 15-16 ezer járművel volt a Hungaroringen. A délutáni programok végén folyamatosan, fennakadások nélkül lehetett Mogyoródot és környékét elhagyni – közölte a megyei rendőrség sajtóosztálya.