Magyarország

2012.09.09. 17:14

A Jobbik szerint az MSZP a megszorításokat támogatja

Budapest, 2012. szeptember 9., vasárnap (MTI) - A Jobbik szerint az MSZP a további megszorításokat támogatja - jelentette ki vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján Sneider Tamás. A politikus úgy fogalmazott: a szocialista párt elképzelései megegyeznek azokkal a kiszivárgott követelésekkel, amelyeket a Nemzetközi Valutaalap támasztott a Magyarországnak nyújtandó kölcsönért cserébe.

Budapest, 2012. szeptember 9., vasárnap (MTI) - A Jobbik szerint az MSZP a további megszorításokat támogatja - jelentette ki vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján Sneider Tamás. A politikus úgy fogalmazott: a szocialista párt elképzelései megegyeznek azokkal a kiszivárgott követelésekkel, amelyeket a Nemzetközi Valutaalap támasztott a Magyarországnak nyújtandó kölcsönért cserébe.A Jobbik országgyűlési képviselője az MSZP budapesti székháza előtt tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP azért akarja, hogy a magyar kormány minél hamarabb megkösse az IMF-megállapodást, mert a szocialisták és a valutaalap politikája megegyezik. Az Országgyűlés Szociális bizottságának elnöke kijelentette: a szocialisták az álprogramok helyett nyíltan mondják meg, hogy hogyan képzelik el a nyugdíjak és a családi támogatások csökkentését. Egyúttal annak a véleményének is hangot adott, hogy az IMF-követelések teljesítése miatt törölte el az MSZP-kormány a 13. havi nyugdíjat, csökkentette három évről két évre a gyes időtartamát. Hozzáfűzte: ma az országban 65 ezer nyugdíjas 50 ezer forintnál kevesebb támogatást kap havonta, míg 250 ezer ember 70 ezer forintnál kevesebb juttatásból kénytelen megélni. 

Sneider Tamás szerint az MSZP az IMF privatizációs követeléseit is teljesítené, pedig - mint fogalmazott - az elmúlt 22 évben "mindent elloptak", és a pénzt nem az államadósság csökkentésére fordították. A Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta: az embereket nem lehet örökké megszorítani, pártjuk pedig nem fogadja el az "IMF-diktátumot". Álláspontjuk szerint Magyarországnak nem az államadóság csökkentésére, hanem annak újratárgyalására van szüksége, ahogyan azt más uniós és unión kívüli országok is megtették az utóbbi években. A sajtótájékoztató előtt egy papírlapot is kiragasztottak az MSZP VI. kerületi Jókai utcai székházának falára, amelyre a sajtóban kiszivárgott, a hitelfolyósításért cserébe megfogalmazott állítólagos IMF-követelések voltak felsorolva, és azt az MSZP 2014-es programjaként tüntették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!