Magyar Nagydíj – A dobogósok nyilatkozatai

Akt.:
Mogyoród, 2015. július 26. A győztes Sebastian Vettel, a Ferrari csapat német pilótája (b), a második helyezett orosz Danyiil Kvjat (j) és a harmadik helyen végzett ausztrál Daniel Ricciardo, a Red Bull csapat versenyzői a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 30. Magyar Nagydíjának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2015. július 26-án.
Mogyoród, 2015. július 26. A győztes Sebastian Vettel, a Ferrari csapat német pilótája (b), a második helyezett orosz Danyiil Kvjat (j) és a harmadik helyen végzett ausztrál Daniel Ricciardo, a Red Bull csapat versenyzői a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 30. Magyar Nagydíjának eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2015. július 26-án. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2015. július 26., vasárnap (MTI) – A vasárnapi 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjon dobogós pilóták mindannyian megemlékeztek a múlt héten elhunyt Jules Bianchiról.

Sebastian Vettel:

“Nehéz hetünk volt, ez a verseny elsősorban Jules Bianchi emlékéről és neki, illetve a családjának szól. Mindannyian tudtuk, hogy előbb-utóbb a Ferrari-család tagja lesz, ezért az elvesztése számunkra még nehezebben feldolgozható. Maga a futam a remek rajt után jól alakult, ha megnézzük, mennyi gondunk volt a pénteki napon, akkor hatalmas köszönet jár a csapatnak, hogy kemény munkával lehetővé tette, hogy győzzünk.”

Danyiil Kvjat:

“Fantasztikus, hogy pályafutásom során először dobogóra állhattam, de az elmúlt hét és azt gondolom, hogy maga a Magyar Nagydíj is Jules Bianchiról, valamint az ő emlékéről szólt.”

Daniel Ricciardo:

“Őrült verseny volt ez, már az első kanyarban összementem valakivel, később pedig Lewisszal és Nicóval is ütköztünk. Ez a dobogós helyezés felér egy győzelemmel, mert hosszú és nehéz szezonunk van. Az eredményemet Jules emlékének ajánlom, s az elmúlt egy hét szomorúsága után megpróbálok most a pozitívumokra koncentrálni.”

– MTI –


bianchi

Forma-1-es pilóták bukósisakjai, akik egyperces csenddel emlékeztek a 2015. július 18-án elhunyt Jules Bianchi Forma-1-es pilótára a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 30. Magyar Nagydíja előtt a mogyoródi Hungaroringen július 26-án. | MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Magyar Nagydíj – Vettel nyerte a jubileumi futamot

Mogyoród, 2015. július 26., vasárnap (MTI) – A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája győzött vasárnap a jubileumi, 30. Magyar Nagydíjon a Hungaroringen. tovább »

Magyar Nagydíj – Végeredmény, pontversenyek

Mogyoród, 2015. július 26., vasárnap (MTI) – A vasárnapi 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj végeredménye és a világbajnoki pontversenyek állása. tovább »

Magyar Nagydíj – Bianchira emlékeztek a rajt előtt

Mogyoród, 2015. július 26., vasárnap (MTI) – A múlt pénteken elhunyt Jules Bianchira emlékeztek a 30. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futamának rajtja előtt. tovább »

Magyar Nagydíj – Varga Mihály: az a cél, hogy itt tartsuk a versenyt

Mogyoród, 2015. július 26., vasárnap (MTI) – Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarországnak az a célja, hogy hosszú távon Mogyoródon tartsa a Forma-1-es futamot. tovább »

Magyar Nagydíj – Minél előbb szeretne szerződést hosszabbítani Magyarország

Mogyoród, 2015. július 25., szombat (MTI) – Magyarország minél előbb szeretné megkötni azt a szerződést, amely 2026-ig garantálja, hogy a Hungaroringen legyen Forma-1-es futam – jelentette ki szombaton Szijjártó Péter külügyminiszter a 30. Magyar Nagydíj helyszínén. tovább »

Magyar Nagydíj – További szerződéshosszabbítás várható Ecclestone-nal

Mogyoród, 2015. július 24., péntek (MTI) – Megkezdődnek a tárgyalások arról, hogy a Hungaroring 2026-ig rendezhessen Forma-1-es futamot – jelentette be a 30. Magyar Nagydíj pénteki napján Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. tovább »