Magyar motorosok balesete – Letartóztatták a gázoló autó vezetőjét

Magyar motorosok balesete – Letartóztatták a gázoló autó vezetőjét
Bata Alexandra, az MTI tudósítója jelenti: Varsó, 2012. május 30., szerda (MTI) – Három hónapos előzetes letartóztatásba helyezte a három magyar motorost halálra gázoló gépkocsi vezetőjét a myslenicei bíróság – értesítette szerdán az MTI-t Boguslawa Marcinkowska, a krakkói körzeti ügyészség szóvivője.

 

Az 58 éves Andrzej R. ellen a helyi ügyészség emelt vádat. A sofőr beismerte, hogy ő okozta a hét végi balesetet, annak okát viszont nem tudta megmagyarázni.

A vádirat szerint a brit lakcímmel rendelkező lengyel a helyi jogszabályok értelmében szándékosan szegte meg a közúti közlekedés biztonsági előírásait, ami azt jelenti, hogy egy dupla záróvonalas egyenes útszakaszon áttért a szemközti sávba. Ezek után a jobbkormányos Volkswagen Polo frontálisan ütközött a szabályosan, egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó tíz fős magyar motoros csoporttal.

A Krakkó-Zakopane útvonalon történt balesetben három magyar állampolgár vesztette életét, közülük egy házaspár a helyszínen. A harmadik áldozat kórházban halt meg. A lengyel törvények szerint a halálos kimenetelű közúti balesetet okozó vezetőre kiszabható büntetés maximális mértéke 8 év szabadságvesztés.