BOON - PR cikk

2019.04.18. 09:27

Röviden a kardántengely javításról

Mielőtt részletesebben belemegyünk a kardántengely javítási módjának leírásába, érdemes röviden kitérni arra, hogy mi is az a kardántengely.

 

Ez a speciális tengely lehetővé teszi a nyomatékátvitelt akkor is, ha az őt alkotó egyes tengelyek egymással szöget zárnak be. Természetesen ez a rövid definíció a témában járatlanoknak elég misztikusan hangozhat. Pedig már időszámításunk előtt, az ókorban is ismert volt a kardáncsukló elve. Ezzel az elvvel működött a görögök által feltalált ostromgép, a ballista. Később toronyórák szerkezetében használták, végül 1550-ben kapta meg a végleges nevét Geronima Cardanonak köszönhetően. Azóta napjainkig folyamatosan fejlesztik.

Kardántengelyek kamionokban, tehergépjárművekben és egyes ipari gépekben, mint például csomagológépekben, nyomdagépekben vagy élelmiszeripari gépekben vannak. Ha jól választunk kardántengelyt és megfelelően karban is tartjuk, biztonságosan és gazdaságosan üzemeltethetjük gépeinket igen hosszú ideig.

A kardántengelyek építése, felújítása vagy javítása speciális ismeretekkel és technikai felkészültséggel kivitelezhető. Ezért az ilyen gépeket minden esetben csak kompetens szerviz kezeire bízzuk.

A javítás részletei

A kardánok javításához különböző alkatrészekre van szükség. Ezek a kardánkereszt, a csúszó rész, a villa, a cső, a peremes tárcsa és a felfüggesztő csapágy. A rutinos szerviznek ezen alkatrészek mindegyike raktáron van, de a különleges elemek gyors beszerzéséről is gondoskodni tudnak.

Így probléma esetén rövid határidővel tudják a kardántengely javítástvállalni. Az alkatrészek pótlása mellett rendelkeznek olyan gépekkel, melyekkel a régi alkatrészeket is fel tudják újítani.

A kardántengely karbantartása

A kardántengely, mint minden műszaki eszköz, meghatározott időközönként karbantartásra szorul. A karbantartási ciklus minden haszongépjármű kardántengelyére előírás. Ezen kívül a hatókör és időtartama függ a jármű vagy berendezés típusától, futási teljesítményétől, illetve üzemideje és felhasználási helye is befolyásolja.

Az egyes körülményeket figyelembe véve állapítható meg, hogy milyen szintű karbantartási fokozatra van szükség. Ezzel az eszközünk jövőbeni problémamentes és biztonságos üzemeltetéséről gondoskodhatunk.

Ugyanezt a célt szolgálja a gép zsírozása, a kardántengelyek utáni kenéséhez lítiumbázisú kenőzsírok alkalmazhatóak. A piacon sok ilyen típusú termék van forgalomban, forduljunk szakértőhöz a megfelelő összetételű és minőségű anyag kiválasztása érdekében, úgy ahogy a javítás, karbantartás területén egyaránt.

A SyncWell Kreatív Kft. a legjobb választás, ha meggyűlik a bajunk a kardántengellyel. A javítási, felújítási és tervezési munkálatok mellett a rendelkezésünkre állnak továbbá műszaki szaktanácsadásban is. Forduljanak hozzájuk bizalommal.

 

– PR cikk –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!