Magyar Kupa: Rangos helyen, a diósgyőri stadionban lesz a megyei döntő

Akt.:
A Felsőzsolca (világosban) a finálé egyik szereplője
A Felsőzsolca (világosban) a finálé egyik szereplője
Miskolc – Szerdán eldől, hogy melyik csapat nyeri az idei megyei kupát.

Végéhez közeledik a megyei labdarúgó-kupasorozat azok után, hogy az április 27-i elődöntőben Hidasnémeti gárdája 5-1-re verte Szendrőt, Felsőzsolca pedig 1-0-ra nyert Karcsán.

Partnerek, segítőkészek

– Nem egy mérkőzésre kerül sor, hanem kettőre május 18-án, ugyanis 15 órától a diósgyőri műfüves edzőpályán Szendrő és Karcsa csapata megvívja a bronzmeccset, aztán 17 órától benn a Diósgyőri stadionban, a finálé keretében csap össze Hidasnémeti, illetve Felsőzsolca együttese – mondta az Észak-Magyarországnak Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója. – Eddig két kupadöntőt rendeztünk, 2014-ben Tiszaújvárosban, 2015-ben Abaújszántón, mind a két helyen nagyon jó körülmények fogadtak bennünket, a csapatokat, a helyi szervezők mindenben segítőkészek, partnerek voltak. Most egy kicsit még magasabbra szerettük volna emelni a sorozat rangját, és úgy gondoltuk, hol máshol is lehetne a finálé, mint a megye első számú klubjának az otthonában. Szerintünk ez, a miliő, biztosan pozitívan fognak hatni a csapatokra.

Pénz és sportszer

Az igazgató kérdésünkre elmondta: a meccsekre kilátogató szurkolók térítésmentesen tekinthetik meg mind a két összecsapást, a május 18-i döntőn a szurkolók a tribünről szurkolhatnak, ahová az 1-es számú kapun keresztül tudnak el-, feljutni.

– A végső győzelmet megszerző klub 300 000, míg a vesztes 200 000 forint pénzdíjazásban részesül – jelentette ki Sajti Viktor azon felvetésünkre, hogy motiválják-e a résztvevő egyesületeket. – A harmadik és negyedik helyezett csapatot sem engedjük haza üres kézzel, azokat sport­eszközökkel támogatjuk.

Amint az ismert, az országos szövetség megváltoztatta a Magyar Kupa rendszerét. Ezek szerint a 2016/2017-es sorozatra nevezniük kell a csapatoknak, méghozzá július 1-jén, pénteken 12 óráig. A megyei I. osztályban szereplő együtteseknek kötelező az indulás az MK-ban, az alacsonyabb osztályban lévők számára mindez lehetőség. Az 1. forduló tervezett játéknapja augusztus 3., szerda.

– Molnár István –


Tavaly történt

Megyei kupadöntő (2015. június 3.)

Szerencs – Tállya KSE 1-3 (1-3)

Abaújszántó, 250 néző. V.: Kátai.

Gólszerző: Kramcsák, illetve Kiss K. (2), Ondó.