Magyar Kupa: Megvan a nyolcas döntő mezőnye

A címvédő Aluinvent-DVTK ott van a kupa nyolc együttese között
A címvédő Aluinvent-DVTK ott van a kupa nyolc együttese között - © Fotó: ÉM
Miskolc – Április első hétvégéjén rendezhetik meg a női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjét.

A 2016/17-es idényben a női kosárlabda Magyar Kupa lebonyolítása megegyezik az elmúlt három évadjával, ami azt jelenti, hogy összesen 8 meccsre kerül sor, egy helyszínen, három nap alatt dől el, hogy sikerül-e megvédenie címét az Aluinvent-DVTK együttesének.

Mint ismert: a legutóbbi kupacsatározást a Diósgyőr nyerte, hazai környezetben. A piros-fehérek a Miskolcon megrendezett fináléban nem találtak legyőzőre, ezzel harmadik kupaaranyukat gyűjtötték be.
Mivel az idén március elején megrendezett nyolcas döntő lebonyolítása azonos a 2016/17-es évad kiírásával, ez azt jelenti, hogy ezúttal is nyolc együttes vehet részt a csatározásokban. Mégpedig az a nyolc gárda, amelyik az idei NB I-es évad alapszakaszának első körében az első nyolc helyen áll a bajnokságban. Mivel múlt vasárnap lejátszották az élvonalban a 22. körös alapszakasz 11. fordulójának utolsó meccsét is, így eldőlt, hogy mely csapatok vehetnek részt a Magyar Kupa döntőjében – annak ellenére, hogy a versenykiírás szerint a helyezési sorrend 2017. január 6-án kerül megállapításra, a sorsolás megtartása előtt.

A női kosárlabda Magyar Kupa 2016/17-es mezőnye (zárójelben a csapatok féltávos helyezései): Uniqa Sopron (1.), KSC Szekszárd (2.), CMB Cargo UNI Győr (3.), PEAC-Pécs (4.), Aluinvent-DVTK (5.), VBW Ceglédi EKK (6.), Zalaegerszegi TE NKK (7.), Vasas Akadémia (8.). A negyeddöntő sorsolását 2017. január 6-án tartják a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében, ekkor derül ki, hogy ki kivel került egy ágra a döntőig vezető úton, vagyis, hogy a negyeddöntők győztesei az elődöntőben ki ellen folytathatják.

Ahogy az elmúlt három évben – amióta a jelenleg is érvényes lebonyolítási rend szerint küzdenek a csapatok –, így most is négy csapat számára már az első játéknap után véget ér a kupakaland, ugyanis a negyeddöntő vesztesei utazhatnak haza, mind a három napon csak négy csapat játszik meccseket, a negyeddöntők győztesei, akik az elődöntő megvívása után, annak eredményétől függően vagy az arany-, vagy a bronzéremért lépnek pályára a zárónapon.

Hogy mikor, arra a versenynaptár ad választ, a Magyar Kupa döntőjének meccseire március utolsó napján, napjaiban, április első hét végéjén kerülhet sor – ha péntektől vasárnapig zajlanak majd a küzdelmek, akkor 2017. március 30-tól április 2-ig rendezik meg a kupadöntőt.

Hogy hol, arról csak később dönt a sportági szövetség vezetése, és ezzel kapcsolatban csak egyvalami tűnik biztosnak, hogy nem Miskolc lesz a helyszín. Hiszen olyanra csak egy évtizeddel ezelőtt volt példa, hogy egy helyszín két egymást követő évben is otthont adhatott a finálénak, de akkor még a klubok pályázhattak a rendezésre, szemben azzal, hogy az elmúlt három évben már az MKOSZ volt a Magyar Kupa-döntők rendezője.

ÉM-BCS


Az elmúlt 10 év MK-győztesei

2006/07: 1. MKB-Euroleasing Sopron

2007/08: 1. MKB-Euroleasing Sopron

2008/09: 1. MiZo Pécs 2010

2009/10: 1. MiZo Pécs 2010

2010/11: 1. MKB-Euroleasing Sopron

2011/12: 1. Uniqa-Euroleasing Sopron

2012/13: 1. Uniqa-Euroleasing Sopron

2013/14: 1. PEAC-Pécs

2014/15: 1. Uniqa-Euroleasing Sopron

2015/16: 1. Aluinvent-DVTK

hirdetés


hirdet�s