Magyar Kupa: Kiütötték a Paksot a tiszaújvárosiak

Akt.:
Termálfürdő FC Tiszaújváros vs. Paksi FC
Termálfürdő FC Tiszaújváros vs. Paksi FC - © Fotó: Kozma István
Tiszaújváros – NB I-es ellenfelet, a Paksot fogadta szerdán az NB III-as tiszaújvárosi futballcsapat, Magyar Kupa találkozón, a 16 közé jutásért.JEGYZŐKÖNYV

Termálfürdő FC Tiszaújváros – Paksi FC

4-3 (2-2)

Tiszaújváros, 350 néző. V.: Szőts (Farkas, Szert).


Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Horváth T., Czégel, Fodor, Molnár F. – Sigér – Angyal, Kerekes – Bussy, Kovács Sz., Molnár L. Vezetőedző: Bocsi Zoltán.

Paksi FC: Székely – Vági, Asztalos, Rodenbücher, Varga M. – Papp K. – Kővári, Nagy R., Bertus, Bor – Frőhlich. Vezetőedző: Csertői Aurél.


Csere: Varga M. helyett Kulcsár D. a 37., Bor helyett Balázs a 46., Angyal helyett Potyka a 61., Bertus helyett Kesztyűs a 67., Horváth T. helyett Andorkó a 72. Kovács Sz. helyett Katona a 76. percben.

Sárga lap: Bertus a 30., Molnár L. a 33., Czégel a 83. percben.

Kiállítva: Asztalos az 57. percben.

Gólszerző: Bussy (1-0) a 7., Kovács Sz. (2-0) a 17., Frőhlich (11-esből, 2-1) a 21., Bor (2-2) a 22., Bussy (3-2) az 58., Katona (4-2) a 79., Balázs (4-3) a 86. percben.

Jók: az egész csapat, illetve senki.


Bocsi Zoltán: – Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz. Ma fejben és akaratban is felnőttünk a feladathoz, felvettük azt a tempót, amit a Paks diktált. Minden pozitív impulzus jól jön a csapat életében, remélem, ebből tudunk építkezni a következő bajnoki mérkőzésen.

Csertői Aurél: – Sok jót a mai meccsről nem tudok elmondani… Rúgtunk három gólt, talán ez a pozitívum, de a védekezésünk nulla volt… Sokkal többet vártam azoktól a játékosoktól, akik ma lehetőséget kaptak, így nehéz lesz egyeseknek bekerülniük a keretbe bajnoki mérkőzésen.


A gólok története

7. perc: Molnár F. játszott középre, a vendégek ötöse irányába, Bussy felé, aki átemelte a labdát a kapujából kifutó Székely felett, s bár a játékszer nem érte a hálót, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy már áthaladt a gólvonalon, mielőtt Varga M. kivágta, 1-0.


17. perc: Tóth kirúgása után, egy fejpárbaj után a labda Angyal elé került, aki Kovács Sz.-hez játszott, ő pedig 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0.


21. perc: Kerekes hátulról kirúgta Frőhlich lábai között a labdát, majd a vendégek játékosa elesett a 16-oson belül. A játékvezető 11-est ítélt, a sértett magasan a kapu közepébe bombázott, 2-1.


22. perc: Kővári jobb oldali beadása után Bor közelről továbbította a labdát a hazai kapuba, 2-2.


58. perc: Asztalos rántotta le a 16-os vonalán a kitörő Kovács Sz-t, a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel a paksi játékosnak és szabadrúgást ítélt. A pontrúgást Bussy végezte el és szépen a kapu jobb oldalába tekerte a labdát, 3-2.


79. perc: Bussy takarásból lőtt a vendégek 16-osának vonaláról, a labda kipattant a jobb oldali kapufáról, éppen Katona elé, aki 10 méterről a kapuba lőtt, 4-2.


82. perc: Czégel húzta ki Papp lábát a 16-oson belül, büntetőt ítélt a játékvezető a vendégeknek. Frőhlich 11-esét azonban a balra vetődő Tóth Cs. hárította.


86. perc: Balázs húzta el a labdát Tóth Cs. mellett és pár lépésről a hálóba kanalazta a játékszert, 4-3.