Magyar Kupa: Kiesett a Kazincbarcika, 11-esek döntöttek Cigándon

Akt.:
Edelényben a Szeged (kékben) jutott tovább
Edelényben a Szeged (kékben) jutott tovább - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában kilenc borsodi csapat lépett pályára szerdán. A már kedden továbbjutott DVTK-t további öt megyei együttes követte a legjobb 64 közé.

Kecskeméti LC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-4 (1-1)

Kecskemét, 600 néző. V.: Farkas M.

Kecskeméti LC: Belecan – Balog, Farkas, Nádudvari (Kitl Z.), Vladul (Nemesvári), Salami, Urbán, Selyem (Bozsik), Szabó D., Csizmadia, Terbe. Edző: Szabó Tibor.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Farkas D., Szeles, Szalai A., Vadnai, Brasen, Keita (Tóth B.), Koszta (Fótyik), Köböl (Cseri), Baracskai, Majtán. Vezetőedző: Radványi Miklós.

Gólszerző: Balog, ill. Majtán (3), Baracskai.
Jók: az egész csapat, ill. Brasen, Majtán, Baracskai, Cseri.

Szabó Tibor: – Úgy érzem, több volt ebben a mérkőzésben. Sok helyzetünk adódott, sajnálom, hogy nem sikerült ezeket kihasználnunk. Méltó ellenfelei voltunk a Mezőkövesdnek.

Radványi Miklós: – Az első félidő nem olyan volt, ahogyan azt elképzeltem. Pontatlanok voltunk, lassan járattuk a labdát. A második félidőben felpörögtünk és megérdemelten jutottunk tovább. Örülök, hogy Majtán azt a játékot hozta, amiért a nyáron szerződtettük. Hasznos mérkőzés volt, hiszen számos olyan játékos kapott lehetőséget, akik eddig keveset voltak a pályán.


Sényő-Carnifex FC – Kazincbarcikai SC 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Sényő, 200 néző. V.: Nagy N.

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Bodó, Klepács, Ács, Lakatos, Haburcsák B., Phrakonkham, Fodor (Toldi), Fabu, Marics (Kállai), Barcsay (Haburcsák K.). Edző: Sándor Tamás.

Kazincbarcikai SC: Gábor P. – Tóth Sz., Palmes, Belényesi, Süttő, Sigér, Varga M. (Kristófi), Burics (Heil), Micsinai (Boros), Kanalos, Constantinescu. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Gólszerző: Kállai, Lakatos.
Jók: Lakatos, Fodor, Bodó, ill. senki.

Sándor Tamás: – Egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk. Sokkal többet birtokolta a labdát a Barcika, mégis a mi akartunk érvényesült a mérkőzésen. Két gólt lőttünk, és még kettőt szerezhettünk volna.

Vitelki Zoltán: – Megérdemelten nyert a hazai csapat. Nem voltunk elég élesek, azt gondoltuk, hogy félgőzzel is sikerülhet legyőzni egy alacsonyabb osztályú csapatot. Ez nagy pofon volt mindannyiunknak, de bízom benne, hogy ez a kudarc nem lesz hatással a bajnokság további részére.


Cigánd SE – Szolnoki MÁV FC 2-2 (1-0, 2-2, 2-2) – 11-esekkel: 7-6

Cigánd, 150 néző. V.: Nazsa.

Cigánd SE: Sánta T. – Horváth (Sánta K.), Répási, Baksa, Kovács, Benke, Balla, Ötvös, Toma (Oravecz), Szöllősi, Németh (Oláh). Szakmai igazgató: Szénay Péter.

Szolnoki MÁV FC: Gazsi – Molnár R., Magyar, Kenderes, Papp, Katona, Laczkó (Jasarevic, Kánya), Berdó (Pintér), Angyal, Pantovic, Olasz. Vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Németh, Toma, ill. Olasz, Pintér.
Jók: az egész csapat, ill. Molnár R., Pintér, Papp, Pantovic.

Szénay Péter: – Az első félidőben jobban figyeltünk a védekezésre, de bátran is támadtunk, egészen jól működött a játékunk. A másodikban az ellenfél nagyobb nyomást gyakorolt, ugyanakkor meglőttük a második gólunkat. Sajnos a végén betalált a Szolnok, de a csapat a ráadásban is jól dolgozott. A lényeg, hogy a meccs tetszett a nézőknek.

Balogh Pál: – Minden elismerésem a hazaiaké. Nagyon lelkesen és szervezetten játszottak, mi ezzel a játékkal nem érdemeltünk továbbjutást. Gratulálok a Cigándnak, és sok sikert nekik a továbbiakban.


Pécsváradi SSE – Termálfürdő Tiszaújváros 1-4 (1-1)

Pécsvárad, 50 néző. V.: Rózsa J.

Pécsváradi SSE: János – Takács, Szentes, Krapecz, Kőnig (Vajk), Tukerics (Mészáros), Németh A., Hambuch, Spannenberger, Bartal, Horváth V. (Máté). Edző: Varga László.

Termálfürdő Tiszaújváros: Herceg – Turcsik (Hussein), Balogh, Kovács P., Pap, Márton, Lukács B., Bucz, Bussy, Lipusz (Nagy R.), Kapacina (Nagy D.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Gólszerző: Horváth V., ill. Pap (2), Bucz, Nagy D.
Jók: Krapecz, Takács, Bartal, ill. Herceg, Bucz, Pap, Márton.

Varga László: – Az első félidőben kimondottan jól játszottunk, viszont a másodikban megéreztük három alapemberünk hiányát, és elfogytunk erőben is. A vendégek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, bár a gólkülönbséget kicsit túlzottnak tartom.

Gerliczki Máté: – Azt kaptam a csapatomtól, amit vártam, nagyon szépen helytálltak a játékosaim. Maximálisan elégedett vagyok a hozzáállásukkal és a mutatott játékkal is.


Tállya KSE – MTK Budapest 0-9 (0-2)

Mucsony, 120 néző. V.: Ducsai.

Tállya KSE: Tarr (Hegedűs) – Németh B., Paranai, Bihari, Molnár (Lakatos), Minczér, Németh D., Polényi, Horváth N., Lippai, Kovács Sz. Edző: Pachinger János.

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Talabér, Baki (Nagy Zs.), Forgács, Gera, Borbély, Jakab, Farkas, Takács (Bayer), Hrepka. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerző: Hrepka (3), Farkas (2), Borbély, Forgács, Gera, Katona.
Kiállítva: Horváth N. (83.).
Jók: senki, ill. Hrepka, Farkas, Borbély, Talabér.

Pachinger János: – Más dimenzióban futballozott a vendégcsapat, de főleg a sebességkülönbség volt a szembetűnő. Gratulálok a továbbjutásukhoz.

Feczkó Tamás: – Örülök, hogy sikerült továbbjutnunk. Sok sikert a tállyaiaknak a bajnokságban.


Tatai SC – Putnok FC 2-7 (1-0)

Tata, 50 néző. V.: Molnár A.

Tatai SC: Sándor G. – Csapó, Bombicz, Veres, Szűcs (Sasvári), Tóth N. (Nagy B.), Berki, Csordás, Rába, Fehér (Holecz), Zuggó. Edző: Wéber Roland.

Putnok FC: Tóth A. – Bodnár, Nyisa­lovits, Tóth Sz. (Takács), Balogh A. (Katona), Sápi (Márton R.), Bocsi, Icsó, Csirszki, Kemény, Zimányi. Vezetőedző: Koszta Péter.

Gólszerző: Zuggó (2), ill. Sápi (3), Kemény, Balogh, Takács, Icsó.
Jók: Berki, Zuggó, Rába, Csordás, ill. Sápi, Csirszki, Kemény, Balogh.

Wéber Roland: – Az első félidőben azt játszottuk, amit megbeszéltünk. A második félidő elején a Putnok kegyetlenül kihasználta hibáinkat és ezzel eldöntötte a továbbjutást.

Koszta Péter: – Az első félidőben folytattuk a hétvégi játékunkat, a folytatásban úgy megijedtünk, hogy rúgtunk hét gólt.


Felsőtárkány SC – Mádi FC 1-3 (0-2)

Felsőtárkány, 150 néző. V.: Valu.

Felsőtárkány SC: Szalay (Bajzáth) – Kollár (Szabó M.), Nagy Cs., Csóka, Barzsó, Kálmán, Tarlósi, Madarassy (Montvai), Ötvös, Romhányi, Hirschler. Edző: Hegyi Sándor.

Mádi FC: Giák – Balog, Kramcsák, Bakos, Potyka, Bohus (Szűcs), Godzsák (Janikó), Szűcs, Moroncsik, Bodnár, Gáll (Plávenszki). Csapatvezető: Szűcs Ádám.

Gólszerző: Nagy Cs., ill. Moroncsik (2), Potyka.
Jók: Kálmán, Romhányi, ill. az egész csapat.

Hegyi Sándor: – A jobb helyzet­kihasználás döntött.

Szűcs Ádám: – Örülünk a csapat továbbjutásának. Reméljük, hogy Fortuna kegyes lesz hozzánk és egy nagy csapat érkezik majd Mádra.

edeleny-szeged-17-aj


Edelényi FC – Szegedi EOL SC 1-3 (0-0)

Edelény, 400 néző. V.: Szilágyi.

Edelényi FC: Lövey – Homonnay, Tóth N., Komjáti (Szabó D.), Kótai, Fűzi, Boros M., Boros L., Hanász, Pataki, Huszti. Edző: Szlifka Csaba.

Szegedi EOL SC: Leindler – Simai (Maksimovic), Rácz L., Grünwald, Gajág, Lévai, Beretka, Buzási (Papp Á.), Gönczö, Forró, Kiss R. (Mihály D.). Edző: Siha Zsolt.

Gólszerző: Kótai, ill. Gönczö, Beretka, Maksimovic.
Jók: Kótai (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Gönczö, Beretka, Grünwald.

Szilvai Attila: – Az igazi nagy helyzeteket mi alakítottuk ki, de sajnos ezek kimaradtak. Tudatosan, taktikusan, magas szinten, igazi csapatként játszottunk. Ahogyan terveztük, ez egy nyerhető mérkőzés volt, de most nincs más tisztünk, mint gratulálni a győztesnek.

Siha Zsolt: – Gratulálok mindkét csapatnak a mai produkcióhoz. Igazi kupahangulat volt, sok nézővel, tökéletes pályával. A hazai csapat megnehezítette a dolgunkat, de összességében megérdemelten jutottunk tovább.


Olajmunkás SE – Mojito-Lemon Felsőzsolca 3-1 (0-0, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

Gellénháza, 50 néző. V.: Szalai (Keszthelyi).

Olajmunkás SE: Cseresnyés – Keszei, Papp, Bognár, Nagy B. (Toplak G.), Lukács, Dávid A., Odonics (Toplak B.), Ferenczi, Gájer, Horváth. Játékos-edző: Bencze Péter.

Mojito-Lemon Felsőzsolca: Roza – Csendom, Szemere (Szala), Szárnya (Mészáros), Hegedűs, Csattos, Lippai, Bodnár, Germán, Menougong, Varga L. (Yannick). Edző: Sándor Zsolt.

Gólszerző: Horváth (2), Nagy B., ill. Yannick.
Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat.

Bencze Péter: – Nagy öröm, hogy nagy csatában sikerült kiharcolni a továbbjutást.

Sándor Zsolt: – Gratulálok az ellenfélnek, igazi kupamérkőzés volt, szoros eredménnyel. Úgy érzem, végig a mi akartunk érvényesült, irányítottuk a játékot, sajnos ez gólokban nem mutatkozott meg, a hosszabbításban egy megpattanó lövésből az ellenfél megszerezte a második találatot, ami döntőnek bizonyult. Mérhetetlenül csalódott vagyok amiatt, hogy játékvezető sérülten elvállalta a meccs levezetését, majd kiállni kényszerült, és így a két asszisztens közül az egyik lett a sípos ember, emiatt az egyik térfél oldalvonala mellett nem volt olyan, aki meg tudna volna ítélni a leshelyzeteket. Történt mindez egy fontos Magyar Kupa-meccsen…


A Magyar Kupa további eredményei

A labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának keretében szerdán 62 meccsre került sor.

Karancslapujtő KSE (megyei I.) – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (NB I) 0-2 (0-0)
Debreceni EAC (NB III) – Budafoki MTE (NB II) 0-4 (0-2)
Pécsi MFC (NB III) – Budapest Honvéd (NB I) 0-1 (0-1)
Duna Aszfalt SE (NB III) – Nyíregyháza SFC (NB II) 2-3 (1-2)
Nyíradony VVTK (megyei I.) – Vasas FC (NB I) 0-2 (0-0)
III. Kerületi TVSE (NB III) – Soroksár SC (NB II) 1-3 (0-0, 1-1, 1-1)
BKV Előre (NB III) – Kisvárda MG (NB II) 0-3 (0-2)
Sárvár FC (megye I.) – Paksi FC (NB I) 0-3 (0-1)
Kozármisleny FC (NB III) – Gyirmót FC Győr (NB II) 0-1 (0-0, 0-0, 0-0)
Rákosszentmihályi AFC (megye I.) – BFC Siófok (NB II) 1-3 (0-1)
Nagyatádi FC (megyei I.) – Vác FC (NB II) 0-2 (0-0)
Öttevény TC (megyei I.) – Újpest FC (NB I) 0-6 (0-4)
Szarvaskend SE (megyei II.) – Swietelsky Haladás (NB I) 0-6 (0-5)
Komárom VSE (megyei I.) – Dorogi FC (NB II) 0-2 (0-0)
Mohácsi TE (megyei I.) – Videoton FC (NB I) 0-4 (0-3)
Úrkút SK (megyei I.) – Ceglédi VSE (NB II) 2-6 (0-1)
Szekszárdi UFC (NB III) – Szeged 2011 GA (NB II) 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) – büntetőkkel: 4-2
Kondorosi TE (megye I.) – Békéscsaba 1912 Előre FC (NB II) 0-2 (0-1)
Csongrád-Kunság A. (megyei I.) – Debreceni VSC (NB I) 1-10 (0-3)
Mórahalom VSE (NB III) – Budaörsi SC (NB II) 1-4 (0-3)
Nyírbátori FC (NB III) – WKW ETO FC Győr (NB II) 1-1 (0-0, 0-0, 0-1) – büntetőkkel: 3-5
THSE-Szabadkikötő (NB III) – FC Csákvár (NB II) 1-5 (1-4)
Szarvasi FC (megyei I.) – Mosonmagyaróvári TE (NB II) 4-1 (3-1)
Nagyhalászi SE (megyei I.) – Iváncsa KSE (NB III) 1-3 (0-1)
KT Csács SE (megyei I.) – Pilisi LK (megyei I.) 2-3 (2-1)
Jászárokszállási VSE (megyei I.) – Nagyecsed RSE (megyei I.) 0-5 (0-2)
UFC Nagykanizsa (megyei I.) – Törökszentmiklósi FC (megyei I.) 2-0 (0-0)
Maklár SE (megyei I.) – Rákosmente KSK (NB III) 1-4 (0-2)
Szabadszállási SE (megyei II.) – Dunaújváros-PASE (NB III) 1-3 (0-2)
Füzesgyarmati SK (NB III) – Makói FC (NB III) 3-0 (1-0)
Gyöngyösi AK (NB III) – Pénzügyőr SE (NB III) 5-3 (0-1, 2-2, 5-2)
Szentlőrinc SE ((NB III) – Csepel FC (NB III) 3-0 (2-0)
GYTSZ SE Lajoskomárom (megyei I.) – Andráshida SC (NB III) 0-3 (0-1)
Csetény SE (megyei I.) – Ercsi KSE (megyei I.) 0-4 (0-2)
Jánoshalmi FC (megyei I.) – Gödöllői SK (megyei I.) 0-2 (0-0, 0-0, 0-1)
Bátaszék SE (megyei I.) – Tolna VFC (megyei I.) 3-2 (3-0)
Budakalászi MSE (megyei II.) – Salgótarjáni TC (NB III) 1-3 (0-0)
Salgótarjáni BTC (megye I.) – PSE Vasszécseny (megyei I.) 7-2 (4-2)
Balatonlellei SE (megyei I.) – Vecsési FC (NB III) 0-2 (0-0)
Bácsa FC SE (megyei I.) – Pápai FC (NB III) 1-0 (0-0)
Tiszafüredi VSE (NB III) – Csornai SE (NB III) 1-4 (1-1)
Ibrány SE (megyei II.) – Jászberényi FC (NB III) 3-1 (1-1)
Ásotthalomi TE (megyei I.) – Hódmezővásárhelyi FC (NB III) 2-2 (0-2, 2-2, 2-2) – büntetőkkel: 4-3
DTA Törteli KSE (megyei II.) – Algyő SK (megye I.) 4-1 (4-1)
Eger SE (megyei I.) – Testvériség SE (megyei I.) 3-1 (2-0)
Erzsébetvárosi SMTK (NB III) – Monori SE (NB III) 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Balatonfüredi FC (megyei I.) – Pestszentimrei SK (megyei I.) 3-2 (0-0, 1-1, 2-2)
Sárrétudvari KSE (megyei I.) – Balassagyarmati VSE (NB III) 1-8 (1-5)
Gárdonyi VSC (megyei I.) – Zalaegerszegi TE FC (NB II) 0-3 (0-0)
HT Ménfőcsanak (megyei I.) – FC Dabas (NB III) 1-3 (1-0)
FC Ajka (NB III) – Érdi VSE (NB III) 2-2 (1-1, 1-1, 2-1) – büntetőkkel: 4-5
Tatabányai FCE (megyei II.) – Soproni VSE (NB II) 1-0 (0-0)
Kaposvári RFC (NB III) – Puskás AFC (NB I) 1-3 (0-1)

Kedden játszották: