Magyar Kupa: Hidasnémeti vs. Vasas – Akár kétezren is szurkolhatnak

Akt.:
Magyar Kupa: Hidasnémeti vs. Vasas – Akár kétezren is szurkolhatnak
Hidasnémeti – Megyénkben lesz egy olyan kupatalálkozó, amelyen NB I-es alakulat érkezik. Hidasnémetiben ugyanis az élvonalbeli Vasas FC vendégeskedik 17 órától.

– Nekünk nagy öröm és megtiszteltetés ez a kupaforduló – közölte Bóni Tamás, a határ menti egyesület elnöke. – Hidasnémeti sporttörténetében mérföldkőhöz érkeztünk: ugyanis soha nem járt nálunk NB I-es focicsapat. A DVTK-sok ugyan már tiszteletüket tették községünkben, de csak olyan öregfiúkkal, akik egykor megjárták az élvonalat, „hivatalban” lévő, legmagasabb osztályban szereplő gárdával itthoni környezetben most csapunk össze először. Bár a találkozó hétköznapra, szerdára esik, mi ezt az időpontot önkényesen ünnepnappá nyilvánítjuk. Ennek jegyében nagyon készülünk a csodálatos múltú Vasas FC fogadására. Abban reménykedünk, hogy a piros-kékek minél több meghatározó játékosukat elhozzák Hidasnémetibe, s ezzel is emelik a színvonalat.

Az elnök ezután arról beszélt, hogy csapatuk sokat tett azért, hogy eljusson a Vasas FC elleni mérkőzésig. A megyei II. osztály Keleti csoportjában szereplő együttes három megyei III. osztályú és ugyancsak három megyei I-es alakulatot búcsúztatott a selejtezők során.

– Nem is tudom hirtelenjében, hogy hány osztály van a Hidasnémeti VSC és a Vasas FC között – folytatta Bóni Tamás. – Edzőnk, a szlovákiai Szináról átjáró Ladislav Susnyak nevében mondom, hogy nem a továbbjutás kiharcolása a célunk, az esélytelenség nyugalmával készülünk a 90 percre. A tisztes helytállás a feladatunk, és ha ennek megfelelünk, emelt fővel jöhetünk majd le a pályáról. Erre a találkozóra évek múlva is jó lesz visszatekinteni, biztosan sok kép készül majd, s ezek közül néhány a falakra kerül majd.

hvsc

Akár kétezren is

A sportvezető kiemelte, hogy napok óta nagyon sokat jelentkeznek náluk, s az érdeklődés nem csupán a környékre, hanem a szomszédos Szlovákiára is átragadt. Mivel Hidasnémeti sporttelepét a közelmúltban felújították, s mivel van lelátójuk, tribünjük, akár kétezer nézőt is fogadhatnak. A jegyárak: 14 éves korig bárki ingyenesen szurkolhat. A nők, a diákok és a nyugdíjasok 300, felnőtt férfiak pedig 500 forintot fizetnek. Tribünjükön nyolcvan hely van, oda 800 forintba kerül a belépő. A sporttelepet 14 órától a rendőrök, a biztonságiak és a rendezők veszik birtokukba, majd a kapuk 15 órától nyílnak meg a nézők előtt. A hőségre való tekintettel több büfét üzemeltetnek, a lefújás után pedig a fővárosiaknak nagy vendéglátásban lesz részük.

ÉM-KT
hirdetés


hirdet�s