Magyar Kupa: Hidasnémeti a főtáblás

Magyar Kupa: Hidasnémeti a főtáblás
Az alsóbb osztályban szereplő Hidasnémeti VSC csapata jutott harmadik megyei gárdaként a labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájára, miután csütörtökön délután a Tornyosnémetiben megrendezett összecsapáson döntetlent játszott a megyei I. osztályú Felsőzsolca VSC-vel.

Amint az ismert, korábban úgy volt, hogy a megye négy együttest ad fel az országos főtáblára, ám az MLSZ pár napja lejjebb vette a létszámot háromra, így a kupaelődöntőt vívott két csapatnak meccselnie kellett, eldönteni, hogy Szerencs és Tállya mellett melyikük készülhet az országos főtábla küzdelmeire.

Jegyzőkönyv

Hidasnémeti (megyei II.) – Felsőzsolca (megyei I.) 2-2 (1-2)

Tornyosnémeti, 400 néző. V.: Belicza.

Hidasnémeti: Rohály – Horváth Gy., Eperjesi, A. Marcin, I. Marcin (Fülöp), Hankó R. (Darjanin), Turóczi (Makranczi), Borbély, Hankó N., Kónya, Bálint (Kocis). Edző: Susnak Ladislav.

Felsőzsolca: Tarr – Boczki, Hegedűs, Berecz, Kiss, Varga, Sikur (Gyöngyösi), Pálinkás, Zsarnai (Szentpéteri), Halász (Lengyel), Halder. Edző: Sándor Zsolt.

G.: Kónya, Hankó N., ill. Halász, Sikur.
Jók: az egész csapat, ill. Tarr.
Kiállítva: Hegedűs (55.).


Bóni Tamás elnök: – Hatalmas hangulatú mérkőzésen az elején kicsit elaludtunk, a Zsolca megérdemelten vezetett, sőt még több helyzetük is volt. Az első félidő felétől azonban egyre jobban feljöttünk és helyzetek tömkelegét alakítottuk ki, amiből még ebben a játékrészben egyet sikerült kihasználni. A második fél­időben egyértelműen az ellenfél fölé nőttünk, kivéve a ráadás hét percét. Sajnos, a pálya melletti incidens kicsit rányomta a bélyegét a mérkőzésre, de úgy érzem, hogy azt nem befolyásolta. Nem értem Siegel úr lebecsülő szavait, a szégyen az, ahogyan ő sportemberként nyilatkozott. Köszönjük a szurkolók buzdítását! Sokat dolgoztunk azért a sportcentrumért, amit szombaton adunk át, nagy köszönet mindenkinek, aki verejtékével segített, hogy mindez megvalósuljon.

Siegel János elnök: – Kettő-nullás vezetésünk után a kezünkben volt a meccs, sajnos három-négy helyzetünkből egyet sem tudtunk ezután gólra váltani. Egy szép találattal szépített a hazai csapat, utána pedig negyven percet emberhátrányban játszva sajnos csak döntetlen lett az eredmény. Szeretném, ha a szövetség elolvasná a játékvezetői jelentésben leírtakat, mert ilyen körülmények között játszani szégyen volt, és az is szégyen, hogy a megyéből ilyen csapat jutott az országos főtáblára.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek