Magyar Kupa: Borsodi csata a 32 közé jutásért

Magyar Kupa: Borsodi csata a 32 közé jutásért
Mezőkövesd, Tiszaújváros – Az NB III-as Termálfürdő FC Tiszaújváros gárdájának a vendége az NB II-es Mezőkövesd Zsóry FC csapata lesz a Magyar Kupa 2. fordulójában kedden 15.30-tól.

Magyar Kupa, 2. forduló, a 32 közé jutásért

Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III) – Mezőkövesd Zsóry FC (NB II) (Tiszaújváros, kedd, 15.30)

Bocsi Zoltán, a Termálfürdő FC Tiszaújváros edzője: – Nagyon jót tett a lelkünknek a hét végi, salgótarjáni győzelem, hiszen ez volt az első sikerünk a bajnokságban. Minden pontnak örülünk, azoknak különösen, amiket idegenben szerzünk… Ezen a találkozón eltiltás miatt, nem lehettem a kispadnál, ez természetesen rossz egy edző számára, de amit tudtunk, azt megbeszéltük a mérkőzés előtt. A kupában minden csapat szeretne addig eljutni, ameddig csak tud, így vagyunk ezzel mi is. Most, a kezdés előtt csak azt tudom mondani: ötven-ötven százalék az esély, szeretnénk megnehezíteni az egy osztállyal feljebb játszó kövesdiek dolgát. Sokan tudják rólam, hogy Mezőkövesden is dolgozom, az utánpótlásban, de ez ilyenkor semmit sem számít… Tóth László csapata kiválóan kezdte a bajnokságot, négy találkozón tíz pontot szereztek, egy döntetlenjük van csupán, és ez tiszteletet parancsoló. Azt, hogy milyen felállásban, pontosan kikkel állunk ki kedden délután, jelenleg nem tudom, az attól is függ, hogy betegeink közül kik tudják vállalni az összecsapást. Azzal nincs gondunk, hogy ezt a meccset nem szerdán vívjuk, hanem egy nappal korábban, nekünk jó, mert szombaton komoly bajnoki vár ránk: itthon a Kisvárdával.

A várható kezdőcsapat: Tóth Cs. – Polényi, Galambos, Czégel, Molnár F. – Bussy, Lippai, Kovács B., Kerekes – Molnár L., Tóth.


Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője: – A klubvezetés és a saját magunk által meghatározott cél a Magyar Kupában az, hogy jussunk el az oda-visszavágós szakaszba, s ott lehetőleg mérkőzzünk minőségi, nívót képviselő NB I-es csapattal. Ezzel azt is elárultam, hogy mi nem kísérletezgetésre szánjuk a kupákat, sem a Ligakupát, sem a Magyar Kupát… Próbálunk kilépni a magyar valóságból, úgy felfogni a napokat, az edzéseket, minden egyes mérkőzést, hogy az éppen a legfontosabb az előrelépéshez. Szerencsére a keretünk bőnek mondható, ami szükséges, hiszen hosszú a bajnokság, hosszú az évad, bármikor lehetnek sérülések, eltiltások, amik eddig, szerencsére, elkerültek bennünket. Vagyis úgy gondolom, hogy az a tizenegy is képes megoldani a mostani feladatot, amelyet megadtam, persze, ha szükséges lesz, fogunk meccs közben változtatni. Kétlem, hogy lesz nálunk olyan játékos, aki könnyűre veszi a figurát, remélem, mindegyikük bizonyítani akarja, nekem és a klubvezetésnek, hogy a következő NB II-es összecsapáson a kezdőben szeretne helyet kapni… A TFC-t nem kellett különösebben feltérképezni, hiszen sok emberüket ismerem, többek között Törököt, Lippait, Kovácsot vagy Fodort, ebből a találkozóból egyértelműen kollégám, Bocsi Zoli nem tud jól kijönni, mert mindkét városban dolgozik…

A várható kezdőcsapat: Szántai – Hegedűs Cs., Csató, Ízing, Búrány – Hegedűs D., Hanzl, Csirmaz – Molnár G., Pantovic, Baracskai.

Az MK 2. fordulójának további programja

Kedd:

15.30: Felsőtárkány SC – Budapest Honvéd

15.30: Szeged 2011 – Szigetszentmiklósi TK

15.30: Himesháza KSE – Újpest FC

15.30: Békéscsaba ESE – FGSZ Siófok

15.30: Orosháza FC – Puskás Akadémia FC

15.30: Tevel SE – MTK Budapest

15.30: Velence SE – Kaposvári RFC


Szerda:

15.30: Putnok FC – Győri ETO FC

15.30: Kazincbarcikai FC – Rákospalotai EAC

15.30: Sajóbábony VSE – Nőtincs SE

15.30: Szerencs VSE – Erzsébetvárosi SMTK

15.30: Iváncsa SE – Diósgyőri VTK

15.30: Kunszállás SE – Videoton FC

15.30: Győrsövényház SE – Nyíregyháza SFC

15.30: Szegedi EOL SC – Pécsi MFC-Matias

15.30: Mórahalom VSE – Debreceni VSC-TEVA

15.30: Fertőszentmiklós SE – Szombathelyi Haladás

15.30: Kisvárda MG – Ceglédi VSE

15.30: Jászapáti FK – Várfürdő-Gyulai TFC

15.30: Sárosd NKSC – Salgótarjáni BTC

15.30: Csepel FC – Szolnoki MÁV FC

15.30: Bajai LSE – Soroksár SC

15.30: Kozármisleny FC – Balmazújvárosi FC

15.30: Celldömölki VSE – FC Ajka

15.30: Ikarus BSE – FC Csákvár

15.30: Balatonfüredi FC – Vác FC

15.30: Soltvadkerti TE – BKV Előre

15.30: Bölcskei SE – Gyirmót FC Győr

17.00: Zalaegerszegi TE FC – Kecskeméti TE

19.00: Vecsési FC – Ferencvárosi TC


A múlt héten kedden játszották: Nagyatádi FC – Veszprém FC 2-0 (1-0)