Sport

2011.08.27. 00:01

Európai Szuperkupa - Negyedszer győztes a Barcelona

Monte-Carlo (MTI) - A Bajnokok Ligája-győztes spanyol FC Barcelona nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután a péntek esti, monte-carlói mérkőzésen 2-0-ra legyőzte az Európa Liga-címvédő portugál FC Portót.

Monte-Carlo (MTI) - A Bajnokok Ligája-győztes spanyol FC Barcelona nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután a péntek esti, monte-carlói mérkőzésen 2-0-ra legyőzte az Európa Liga-címvédő portugál FC Portót.

A katalán együttes a 39. percben az európai szövetség (UEFA) által csütörtökön Év játékosának választott argentin Lionel Messi góljával szerzett vezetést, a végeredményt pedig a frissen szerződtetett Cesc Fábregas állította be a 88. percben.

A Barcelona rekordot jelentő módon nyolcadik alkalommal küzdött meg a trófeáért, amelyet negyedszer hódított el, s így az örökranglistán immár egyedül áll a második helyen az ötszörös győztes olasz AC Milan mögött.

Európai Szuperkupa:

FC Barcelona (spanyol)-FC Porto (portugál) 2-0 (1-0)

----------------------------------------------------

Monte-Carlo, II. Lajos Stadion, v.: Björn Kipers (holland)

gólszerző: Messi (39.), Fábregas (88.)

sárga lap: Iniesta (51.), illetve C. Rodríguez (30.), Rolando (65., 86.), Guarín (82.)

piros lap: Rolando (86.), Guarín (90.)

FC Barcelona:

-------------

Valdés – Daniel Alves, Abidal, Mascherano, Adriano (Busquets, 63.) – Iniesta, Xavi, Keita – Messi, Villa (Alexis Sánchez, 61.), Pedro (Fábregas, 80.)

FC Porto:

---------

Hélton – Sapunaru, Rolando, Otamendi, Fucile – Joao Moutinho, Souza (Fernando, 77.), Guarín – C. Rodríguez (Varela, 69.), Hulk, Kléber (Belluschi, 77.)

Az első félidőben nyoma sem volt a Barcelonától megszokott sokpasszos futballnak, egyáltalán nem tudták uralni a játékot, s majdhogynem a Porto játszott veszélyesebben. Ennek ellenére a játékrész hajrájában mégis a katalánok szereztek vezetést, így egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A folytatásban - vélhetően a vezető gólnak köszönhetően - már sokkal magabiztosabb volt a BL-győztes, s többször percekre sikerült eldugnia a labdát a rivális elől, ugyanakkor a támadó játékban akadozott Guardiola vezetőedző gépezete. A találkozó végére kinyílt a kiállítás miatt megfogyatkozott Porto, a Barcelona pedig ezt kihasználva egy újabb találattal végleg eldöntötte a kupa sorsát.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!