Friss hírek

2009.08.12. 13:31

Sólyom László meglátogatta a kislétán meglõtt kislányt

<p>Segítséget ígért Sólyom László a múlt héten hétfõn Kislétán meglõtt 13 éves kislánynak - errõl azután beszélt az államfõ, hogy szerdán meglátogatta a Jósa András Kórház intenzív osztályán és 20 percet beszélgetett vele Kállai Ernõ kisebbségi ombudsmannal együtt.</p>

"A mi felelõsségünk, hogy ne egy elfeledett áldozat legyen belõle, hanem ezután a szörnyû tragédia után legalább annyi kárpótlása legyen, hogy segítünk neki." A köztársasági elnök elmondta azt is, hogy a meglõtt kislány a körülményekhez képest jól van, és ami a legfontosabb, meg akar gyógyulni.

Kállai Ernõ kisebbségi ombudsman a sajtótájékoztatón elmondta, fontos társadalmi üzenetnek tartja, hogy Sólyom László meglátogatta a kislányt "Azt gondolom, mindazok a lépések, amiket az elnök úr az elmúlt napokban megtett, rendkívüli fontosságúak, és úgy érzem, az egész társadalom számára nyilvánvalóvá vált, hogyan kell gondolkodni az ilyen eseményekrõl. A köztársasági elnök úr a nemzet egységét jelképezi, és ebbõl következõen az õ kiállása iránymutató a társadalom számára"- mondta.

A kisebbségi jogok biztosa azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a Szociális és Munkaügyi, és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz fordulnak, hogy figyeljenek az egyedül maradt kislány elhelyezésére, és arra, ha tovább tanul, legyen lehetõsége és ebben ne akadályozza meg a szülõk hiánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!