Magyar Kupa: A továbbjutásban bíznak a megyei csapataink

Akt.:
Magyar Kupa: A továbbjutásban bíznak a megyei csapataink
A labdarúgó Magyar Kupában beindul a nagyüzem, az országos főtáblán a borsodi csapatok többsége szerdán lép pályára 17 órától. Megkérdeztük a csapatok szakvezetőit, miként látják a továbbjutási esélyeiket.

Cigánd SE – Szentlőrinc SE

Fogarasi Zoltán, a Cigánd SE edzője: – Vasárnap Budapesten láttam ellenfelünk bajnoki mérkőzését a Pénzügyőr ellen, a 90. percig vezettek a hazaiak, ám a végén egyenlítettek a vendégek. Egy masszív csapatot ismertem meg bennük, tehát nem lefutott a párharc, kiélezett küzdelemre számítok, de cél a továbbjutás. Riválisunk több mint 500 kilométeres utazást követően érkezik hozzánk, nyilván ez benne lesz a lábukban. Nem vagyunk elbizakodottak amiatt, mert jól kezdtük a bajnokságot, nem mérvadó ezen találkozó szempontjából, hogy mi hol állunk pillanatnyilag a táblázaton és hol állnak a szentlőrinciek.

A CSE tervezett csapata: Félegyházi – Kinczel, Fekete, Albert, Kovács – Baksa, Ur – Barcsay, Jóni, Varga Z. – Popescu.


Ásotthalmi TE – Szerencs VSE

Tóth István, az SZVSE edzője: – Mi is a megyei I. osztályban szereplünk és az Ásotthalom is. Köszönjük az önkormányzat segítségét abban, hogy nem szerdán, a meccs napján kellett elindulnunk ekkora távolságra. Nem is tudtunk teljes gárdával elutazni, vannak velünk fiatalok is, de ebben az összetételben is mindent meg fogunk tenni azért, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Utánanéztünk, hogy mit kell tudni az Ásotthalomról: öten elmentek tőlük a holtidényben, akiket szegediekkel pótoltak. Két éve 8.-ok voltak a Csongrád megyei I. osztályban, miként az előző szezonban is.

Az SZVSE várható összeállítása: Kristóf – Rábai, Suller, Sohajda, Kiss M. – Kiss K., Buri A., Buri D., Hidegh – Gombos, Nagy L.


Termálfürdő FC Tiszaújváros – ESMTK

Bocsi Zoltán, a tiszaújvárosiak edzője: – Sokan dicsértek bennünket a legutóbbi, kazincbarcikai bajnoki mérkőzés után, ezt köszönjük, de egy bajnokságban az számít, hogy hány pontot gyűjt. Nyilvánvaló, hogy szeretnénk javítani, már a mostani kupamérkőzésen, hogy több van bennünk, eredményben mindenképpen. Ideje, hogy megérezzük a győzelem ízét, remélem, hogy mindez továbbjutással is fog párosulni. Az ESMTK velünk egy szinten van, úgy szintén az NB III tagja, csak éppen a Közép csoportban küzd. A múlt hét végi összeállításon nem kívánok módosítani.

Az FCT várható csapata: Tóth Cs. – Andorkó, Fodor, Hajdu, Molnár – Sigér, Angyal, Kerekes – Hussein, Katona, Bussy.


Veresegyház VSK – Mezőkövesd Zsóry FC

Benczés Miklós, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője: – Mást nem is mondhatok, mint azt, hogy fontos számunkra a továbbjutás! Több olyan játékosunk kap szereplési alkalmat, aki az első két bajnokin kevés lehetőséget kapott, velük szeretnénk kiharcolni a következő fordulóba jutást. Az ellenfelünket nem ismerem, a tudásbeli különbségnek azonban egyértelműen ki kell jönnie, hiszen két osztállyal feljebb játszunk, így magától értetődően nekünk kell meglepnünk őket és nem fordítva.

A Mezőkövesd Zsóry FC valószínű csapata: Rybansky – Nagy J., Nánási, Fótyik, Engel – Tajti, Takács P., Tamási, Tóth L. – Harsányi, Bajzát.


Érd – Tállya KSE

Pachinger János, a Tállya KSE vezetőedzője: – Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, mivel az Érd magabiztosan hozta két NB III-as fordulóját, mindkét összecsapásán 3-0-ra diadalmaskodott. Nekünk másként alakult a sorsunk: az első fordulóban kikaptunk, utána viszont szabadnaposak voltunk. Még nem találkoztunk velük soha, nem ismerjük őket, így beleugrunk az ismeretlenbe, de attól függetlenül, hogy idegenben játszunk, szeretnénk továbbjutni Érden. Vágyunkhoz mérve alakítjuk majd ki taktikai elképzelésünket.

A Tállya KSE tervezett együttese: Tarr – Nyitrai, Bihari, Paranai, Tóth Sz. – Horváth B., Németh B., Németh D., Brankovics – Tóth T., Mihálszki Cs.


BKV Előre – Kazincbarcikai SC

Huszák Géza, a Kazincbarcikai SC vezetőedzője: – Megpróbálunk továbbjutni, más céllal nem is utazhatunk a fővárosba. Természetesen kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is. Nem ismerjük őket, én csak tavaly láttam csapatukat, így a felkészülés során az interneten igyekeztünk tájékozódni. A BKV Előre alakulata fiatalokból, ambiciózus játékosokból áll. Nálunk azok közül többen kapnak játéklehetőséget, akik korábban kevesebbet szerepeltek, de ugyanúgy bízunk bennük, mint az úgymond kezdőcsapatban.

A Kazincbarcikai BSC elképzelt gárdája: Varga B. – Szemere B., Komlósi, Hutter, Nagy P. – Irhás, Lakatos, Illés G., Lipusz – Farkas, Barzsó.

ÉMSporthírek


hirdetés


hirdet�s