Magyarország

2012.08.07. 08:48

Nem sugároz adást a Neo FM

Budapest, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - Nem sugároz adást kedd reggel a Neo FM, a rádiócsatorna budapesti, 100.8 megahertzes frekvenciáján semmi nem hallható.

Budapest, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - Nem sugároz adást kedd reggel a Neo FM, a rádiócsatorna budapesti, 100.8 megahertzes frekvenciáján semmi nem hallható.

A rádiót működtető FM1 Zrt. alkalmazásában álló dolgozók hétfő reggel azonnali hatállyal felmondtak az elmaradt munkabérek, valamint az új tulajdonos "által teremtett kilátástalan helyzet, körülmények és a tulajdonos szakmai jövőképe miatt" - ezt Berényi Attila, a rádió volt hírigazgatója jelentette be a 26 munkavállaló képviseletében hétfőn.

Berényi Attila elmondta azt is: a tulajdonos munkavállalótól függően 1-4 havi munkabérrel tartozik a dolgozóknak és addig nem is akar fizetni, amíg nem rendeződik az ügye a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal (NMHH).

Hétfőn Berényi Attila azt mondta, konzervadást sugároznak, amelyet kedd estig készítettek el.

Az NMHH Médiatanácsa június 20-án mondta fel a jelentős köztartozást felhalmozó és bankgaranciával sem rendelkező FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, ám a Neo FM tulajdonosa ezt a döntést bíróságon támadta meg.

Az eljárás jelenleg is tart, a bíróság ez időre felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását. A médiatanács július 24-i tájékoztatása szerint a Neo FM-et üzemeltető vállalkozás tartozása 770 millió forint. Ebből 740 millió forintot elmaradt médiaszolgáltatási díj, 6 milliót frekvenciadíj tesz ki, és 23 millió forintra rúg a kiszabott bírság és kötbér. Július 3-án az FM1 Zrt. összes részvényét megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft. Később Földes Ádám távozott a vállalkozás éléről, helyére pedig Németh Tibor érkezett. Az FM1 egyébként csődvédelmet kért.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!