Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal: nem utaztathat a Beck Reisen

Nem utaztathat a győri Beck Reisen utazási iroda, erről már másodfokú döntés is született – hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH). Korábban az Index.hu a turizmusonline.hu cikke alapján írt arról, hogy a hivatal még 2010-ben visszavonta az iroda engedélyét egy nem jogerős döntésben, azonban a Beck Reisen a külügyminisztérium tiltása ellenére utaztatott Luxorba.

Az Index szerint az ügy az egyiptomi válság miatt került elő, mert az iroda még előző hét végén körülbelül 100 embert szállított Luxorba, amely már az utazásra nem javasolt térségek közé tartozott az Egyiptomban kialakult helyzet miatt.

Az MKEH hétfői közleményben arra figyelmeztet, hogy a győri székhelyű Beck Reisen ügye kapcsán már másodfokú végzés is született, melyben az eljáró hatóság helyben hagyta az elsőfokú döntést. Azaz a Beck Reisennek továbbra sincs utazásszervezői tevékenységre jogosító engedélye.

Az MKEH szerint az iroda továbbra sem utaztathat, nem szervezhet utazásokat és köteles az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben visszatéríteni az utasoknak.Sporthírek