Magyar kamionos szúrta le társát Olaszországban

A milánói főkonzult vasárnap délig még nem értesítették az olasz hatóságok arról, hogy egy magyar kamionos egy társát halálosan, két másikat pedig súlyosan megsebesítette az olasz-francia határ közelében, egy parkolóban. Olasz hírügynökségi jelentés szerint az eset vasárnapra virradó éjjel történt és a gyanúsítottat a rendőrök letartóztatták, a két sérültet pedig kórházba vitték.

Ventimiglia közelében, egy kamionparkolóban szúrta meg három magyar társát egy ugyancsak magyar kamionsofőr. A 43 éves férfit a kiérkező rendőrök késsel a kezében tartóztatták le.

A halálos áldozat egy 34 éves magyar kamionos. A két sérültet a mentők egy San Remo-i illetve egy bordigherai kórházba szállították. A rendőrök szerint mind a négyen “erősen ittasak” voltak a bűncselekmény elkövetésekor. Azt egyelőre nem tudják, hogy mi volt az emberölés oka.

Korsós Tamás főkonzul a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy hasonló eset már történt az utóbbi években Olaszországban, vagyis hogy magyar állampolgár ott ölt meg egy másik magyart. Ilyenkor az olasz hatóságok 72 órán belül kötelesek értesíteni az illetékes magyar hatóságokat, úgyhogy valószínűnek tartja, hogy a hétfői munkanapon ezt meg is teszik. Egyébként az ügy kezelése az olasz rendőrségre tartozik, úgyhogy a magyar konzulátust legfeljebb csak adminisztratív segítségre kérik majd fel.