Helyi közélet

2011.07.25. 13:41

A Beatrice és a Kormorán Mezőkövesden

Mezőkövesd - Két színvonalas rockfesztiválnak adott otthont Mezőkövesd a közelmúltban.

Mezőkövesd - Két színvonalas rockfesztiválnak adott otthont Mezőkövesd a közelmúltban.Mezőkövesdi tehetséges rockbandák fellépései mellett országosan ismert zenekarok is ellátogattak városunkba. Elsőként a Ma-Rock fesztivál várta a rockzene szerelmesei.

A nagyszabású eseményt a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola 100 éves évfordulójához kapcsolódóan rendezte meg a középfokú intézmény és városunk önkormányzata. A fesztivál, amely egyben tehetségkutató verseny volt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által támogatott IFJ-KX-10-A-0046 pályázat egyik elemeként valósult meg.

A Matyó Rock, azaz a Ma-Rock fesztiválon összesen hat mezőkövesdi amatőr rockzenekar mutatta be tudását a Tűzoltópályán kialakított sportközpontban július 2-án. A délután folyamán a Silex, az Adrenalin, a Trackerek, a Maradandó Károsodás, a Taxi 3 és a Háttérzaj lépett közönség elé. A rockzenekarok megmérettetését a tehetségkutató versenyek mintájára rendezték meg. A fellépőknek három dalt kellett eljátszaniuk a színpadon. Az előadók számára nagy segítséget jelentett a verseny, mert az önkormányzat támogatásának köszönhetően első alkalommal nyílt lehetőségük arra, hogy profi hangtechnikai felszereléssel lépjenek fel és ez nagy előrelépést jelent a fejlődésük szempontjából. A négy zenészből álló zsűri elnöki tisztét Nagy Feró, a Beatrice frontembere töltötte be. A zsűri tagjai hazánk egyik legismertebb rockzenészével az élen hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket. A kitűnő hangulatban lezajlott fesztiválon szoros versenyben a Taxi 3 szerezte meg az első helyet.

A Ma-Rock fesztivál zárásaként a napjainkban is nagy népszerűségnek örvendő Beatrice zenekar másfél órás koncertjét nézhették és hallgathatták meg a rockzene szerelmesei. Az együttes régi nagy slágerei mellett a legújabb dalokból is ízelítőt kaphattak a rajongók.

Zsóry Rock Est

A Taxi 3 a versenyen megszerzett első helyének köszönhetően előzenekarként léphetett fel a Zsóry Rock Esten július 8-án. A Zsóry-Autóscampingben megrendezett nagyszabású eseményen elsőként a Silex produkcióját tekinthették meg a látogatók. A Silex után a Marock fesztivál győztese, a Taxi 3 vette át a stafétát, majd a Palmetta zenekar lépett színpadra.

A rendezvény zárásaként a Kormorán mintegy másfél órás koncertjét hallgathatták meg a látogatók. Az előadás során egyebek mellett az elmúlt 35 esztendő legismertebb dallamai csendültek fel.

- M. Zs. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában