Magyar-horvát döntő!

Varga Dániel
Varga Dániel
Melbourne – A 2005-ben elveszített döntő után ismét a világbajnoki címért játszhat a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Kemény Dénes csapata közép-európai idő szerint péntek délután hosszabbításban 12-11-re nyert a spanyol csapat ellen a melbourne-i vizes-világbajnokság férfi vízilabdatornájának második elődöntőjében.

Saját dolgát nehezítette meg a magyar válogatott Rafael Aguilar csapata ellen, a vb-elődöntőjében. A mérkőzés első félidejében pontatlanul játszottak Kásásék, és az első negyedbeli egygólos előny a nagyszünetre 6-5-ös hátrányba csapott át. A magyar csapat a rendes játékidőben nem tudta elhozni a labdát a ráúszásban, így minden játékrész spanyol-támadással indult.

A harmadik negyed elején rögtön 7-5-re növelte előnyét Rafael Aguilar, spanyol szövetségi kapitány együttese. Kemény Dénes Szécsi Zoltán helyett Nagy Viktort küldte a kapuba, aki szenzációsan védett, majd Madaras Norbert megszerezte harmadik gólját, Nagy Gábor egyenlített, és Biros Péter góljával fordított a magyar válogatott. Kiss Gergő találata 9-7-re alakította a mérkőzés állását. A záró játékrészben a spanyolok két védelmi hibát kihasználva, valamint egy kilenc méteres bődületes lövéssel 10-9-re fordítottak, az utolsó percben viszont Biros egyenlített. A mérkőzés végére mind a két csapat védekezése összességében feljavult, csak egy-egy apróbb rést hagyott az ellenfélnek.

A kétszer három perces hosszabbítást egy hatalmas Biros góllal kezdték a magyarok. A következő támadásból  Molnár Tamás is eredményes volt: Kiss Gergő remek passzát húzta közelről a spanyol kapu közepébe. A fiatal spanyol gárdának már csak a szépítésre maradt ereje, az első ráadás-harmad végén. Az utolsó három percben nem született gól.

A magyar válogatott vasárnap, a horvát csapat ellen játssza a döntőt, közép-európai idő szerint 8.30 perckor, miután a horvátok 10-7-re verték a címvédő szerbeket, péntek délelőtt.

12. FINA világbajnokság, Férfi vízilabda, elődöntő:
Spanyolország – Magyarország 11-12 (2-3, 4-2, 1-4, 3-1, 1-2, 0-0)

G:Molnár T. 2, Kiss Gergő 2, Madaras 3, Szívós, Kis Gábor, Biros 3, ill. Molina 4, Xavier Garcia 3, Minguell, Martin, R. Perrone, Perez 1

 További hírek a Sport kategóriából