MAGYAR GÁRDA – Orbán Viktor: A helyzetnek egyetlen megoldása van, a kormány távozása

Orbán Viktor szerint már világossá tették a Fidesz álláspontját a Magyar Gárdával kapcsolatban, az elhatárolódás szót viszont szándékosan nem használja az ellenzéki párt az ügyben. A Fidesz a törvényesség és a rend pártja, szemben a válságból válságba evicklélő kormánnyal. A helyzetnek egyetlen megoldása van, a kormány távozása -fogalmazott a Fidesz elnöke, miután kubai származású amerikai kongresszusi képviselőkkel találkozott csütörtökön a Parlamentben.

Orbán Viktor hozzátette: személyes véleménye a Magyar Gárdával kapcsolatban az, amit Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője ismertetett csütörtökön. Arra a kérdésre, miszerint szándékosan kerülik-e az elhatárolódás szót, azt mondta igen, mert ez egy rossz kifejezés. “Öntől is el vagyok határolódva, meg Öntől is, mint látja. Ugyanis Ön Ön, én meg én vagyok, a Magyar Gárda az, mi meg itt vagyunk.”

Navracsics Tibor a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: a Fidesz a törvény és a rend pártja. Elvárják a kormánytól, sőt követelik, hogy végezze a dolgát, azaz a bűnösöket büntesse meg, a védelemre szorulókat védje meg, és az ártatlanokat hagyja békén. A Fidesz frakcióvezetője szerint ma azt lehet látni ugyanis, hogy a kormány az ártatlanokat zaklatja, a védelemre szorulókat cserben hagyja, és futni hagyja a bűnösöket. A Fidesz frakcióvezetője elmondta még: egyetértenek Gyurcsány Ferenccel, valóban válság van Magyarországon, de ennek okai egyebek mellett a kormányfő hazugságaira és az elhibázott kormányzati politikára vezethetők vissza. A Fidesz szerint a kormány ahelyett, hogy dolgozna, hiszterizálja az országot – tette hozzá a frakcióvezető.