Magyar fiú talált rá az eltűnt miskolci fiatalemberre Hollandiában

Akt.:
Ákos szerencsére előkerült és hamarosan hazatér Miskolcra
Ákos szerencsére előkerült és hamarosan hazatér Miskolcra - © Fotó: Facebook
Miskolc, Groningen — Egy kint élő magyar fiú bukkant rá a legyengült fiatalemberre: egy, az Ákos édesanyjától kapott fotóval rótta a pályaudvarokat a segítőkész férfi, így bukkant rá az eltűntre – számolt be a Blikk.

Ahogy arról beszámoltunk, a 22 éves miskolci fiatalember rejtélyes körülmények között tűnt el a groningeni vasútállomásról, telefonon nem lehetett elérni és november 3-a óta nem adott magáról életjelet.

Ákos édesanyja elkeseredését tovább növelte egy aggasztó üzenet, amit a legutoljára kapott a fiától: a gyerek SMS-ében ugyanis csak annyi állt, hogy úgy érzi, éhen hal.

– Nem tudják elképzelni, mit éltem át! – mesélte a Blikknek Ilona. – Tudtam, hogy a fiam bajban van, ha csak tehettem volna, én magam indulok azonnal utána, de sajnos nincs keretem rá. Látva a cikket felvette a kapcsolatot velem egy ott dolgozó fiatalember, aki felismerte a fotóról Ákost. Kiment a városba megkeresni őt, és bár elsőre nem találta, nem adta fel: addig járta az utcákat, az állomásokat, a közösségi helyeket, amíg rá nem bukkant a fiamra! – mesélte boldogan az anya.

A férfi ételt adott a bajbajutott fiúnak, sőt még egy sofőrt is kerített, aki majd hazahozza Magyarországra.

– Nagyon szeretném megköszönni neki, és mindenki másnak, aki segített nekem és a ­fiamnak. Nagy öröm látni, érezni, hogy vannak még jó emberek! – hatódott meg Ilona, aki azt mondta a Blikknek: fia annyira le volt már gyengülve, hogy szinte az utolsó pillanatban találtak rá. – Nagyon várom, hogy hazajöjjön. Főzök neki valami finomat, és igyekszem, hogy fizikailag és lelkileg is helyre jöjjön.

Forrás: blikk.hu