Magyar filmhét Havannában

Gödrös Frigyes Glamour című alkotása nyitja csütörtökön este a Kortárs magyar mozi című filmhetet Havannában. A következő napokban Goda Krisztina, Herendi Gábor, Kocsis Ágnes, Pálfi György és Sas Tamás alkotásaival ismerkedhet meg a kubai közönség – adta hírül szerdán a Magyar Filmunió.

A Kubai Filmművészeti Intézet, a Cinemateca de Cuba, a Magyar Köztársaság Havannai Nagykövetsége és a Magyar Filmunió idén először rendez magyar filmhetet a karibi szigetország fővárosában.

A Kortárs magyar mozi címmel megrendezett vetítéssorozatot csütörtökön este Gödrös Frigyes Glamour című rendezése nyitja a havannai Riviéra filmszínházban. A Barkó György, Cseke Katinka, Cserna Antal, Eperjes Károly és Ónodi Eszter főszereplésével készült Glamour című Gödrös Frigyes alkotás 2000-ben elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját, és Berlintől Sao Paulóig a legnevesebb nemzetközi filmfesztiválok hívták meg műsorukba.

A havannai magyar filmhét keretében csaknem húsz kortárs magyar alkotást láthat a közönség. Október 23-és 29-e között műsorra tűzik Kocsis Ágnes első játékfilmjét, a Friss levegő-t és Pálfi György világsikerét, a Hukklé-t. A közelmúlt legnagyobb közönségsikerei közül látható lesz Goda Krisztina Csak szex és más semmi, Herendi Gábor Valami Amerika, és Sas Tamás S.O.S. Szerelem! című komédiája.

A filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon olvasható.