Friss hírek

2009.10.27. 13:49

Pécs kezdeményezi a vízmû igazgatóságának visszahívását

<p>Rendkívüli közgyûlés összehívását kezdeményezi a Pécsi Vízmû Zrt.-ben a pécsi városvezetés - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a polgármester, Páva Zsolt. A cég ellen ugyanis gazdasági bûncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság Gazdaságvédelmi osztálya. Az önkormányzat, mint a Pécsi Vízmû többségi tulajdonosa, ezért a menedzsment visszahívását kezdeményezi.</p>

A rendkívüli közgyûlés 15-16 nap múlva várható. A menedzsment visszahívását azért szeretné az önkormányzat, mert szerintük a Pécsi Vízmû Zrt. 2002-ben létrehozta az Aquainvest Kft-t, amely 100 százalékban a cég tulajdon. Ezen keresztül a gyanú szerint számos pénzügyi tranzakciót hajtottak végre, amelyekrõl az önkormányzat nem tudott. Többek között egy 900 millió forintos váltótartozást sem tüntettek fel a cég pénzügyi mérlegében. Szabó Iván, az önkormányzat által megbízott ügyvéd a sajtótájékoztatón elmondta: ez már önmagában is kimeríti a számvitel rendjének megsértését, és a gazdasági adatszolgáltatás elmulasztásának bûncselekményét, valamint a gazdasági társaság vezetõ tisztségviselõjének visszaélése bûncselekményt. Szabó Iván hozzátette felmerül a hûtlen kezelés gyanúja is. Ezért kezdeményezi a város a rendkívüli közgyûlést, ahol szeretnék visszahívni az igazgatósági tagokat.

Páva Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta: újabb kísérletet tesz arra, hogy közvetlenül a Suezzel rendezzék a konfliktust. Kedden egy levélben tájékoztatta a cég vezérigazgatóját. Ebben leírja az önkormányzat tudomására jutott törvénysértéseket. A polgármester szeretné megtudni, hogy vajon az anyacég tudott-e ezekrõl a visszaélésekrõl. Páva Zsolt hozzátette: az önkormányzat a Suez válaszlevelétõl teszi függõvé a további lépéseit az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!