Magyar éremeső a bledi evezősversenyen

Budapest  (MTI) – A magyar evezős válogatott összesen 9 arany-, 9 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett a  különböző korosztályokban a hétvégén 56. alkalommal megrendezett bledi nemzetközi regattán.

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a felnőtteknél a Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezős egység szombaton a könnyűsúlyúak, vasárnap pedig a normálsúlyúak mezőnyében is nyerni tudott. A Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes szintén mindkét nap maga mögé utasította a mezőnyt, köztük a vasárnap ezüstérmes Bártfai Péter, Vermes Péter egységet is.

A szombati második helyezés után vasárnap szintén a dobogó legfelső fokán állhatott a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina női kétpárevezős. A mindkét nap az erősebb – normálsúlyú – mezőnyben induló Hajdú Zsuzsanna, Alliquander Anna könnyűsúlyú kétpárevezős egy-egy bronzérmet szerzett a kétnapos verseny során.

Augusztus 28. és szeptember 4. között ez a szlovéniai pálya ad majd otthont az olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságnak.