Friss hírek

2009.09.03. 07:25

Újabb mészárlás a mexikói drogháborúban

<p>Legkevesebb 18 ember meghalt, amikor fegyveresek törtek be egy drogrehabilitációs központba szerdán a mexikói Ciudad Juarezben, az amerikai határ közelében. Közben másik fegyveresek agyonlõtték a mexikói elnök szülõföldjének számító szövetségi állam, Michoacan második számú biztonsági kormányfelelõsét.</p>

A hatóságok szerint a rehabilitációs központban 23-an voltak, amikor a fegyveresek tüzet nyitottak. Több sérült állapotba válságos, ezért nõhet még a halottak száma. A véres támadás elõtt nem sokkal 21 ember gyilkoltak meg Chihuahua szövetségi államban. A drogkereskedelem ellenõrzéséért kirobbant drogháborúnak 2008-ban csaknem tízezer halottja volt, idén pedig csak Ciudad Juarezben több mint ezer.

Ciudad Juarez és környéke kulcsfontosságú a drogkartellek számára, mivel közel van a texasi El Pasohoz. A mexikói kormány már 36 ezer szövetségi katonát vezényelt a helyszínre az elmúlt hónapokban az észak felé tartó kábítószer kereskedelem megszerzéséért folyatott háború miatt, amely az Egyesült Államok számára nemzetbiztonsági kérdéssé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!