Magyar az év rendőr-tűzszerésze

Egy magyar rendőrt választottak az év tűzszerészének az Egyesült Államokban. A tűzszerész még július utolsó napján kapta meg a kitüntetést, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) csütörtökön számolt be az eseményről, miután Papp Károly, a REBISZ parancsnoka is dicséretben részesítette a szakembert.

Kiss Imre alezredes, a REBISZ tűzszerész parancsnoka kapta meg “Ron Purvis Díját” az Egyesült Államokban, a Tűzszerészek és Bombanyomozók Nemzetközi Szövetségének konferenciáján. A nemzetközi szervezet azoknak ítéli oda a díjat, akik különösen sokat tesznek a tűzszerész szakma fejlődése érdekében. A több mint hatvan országban, négyezer tagot számláló szervezet, a szolgálatteljesítés közben hősi halált halt tűzszerészről elnevezett díját eddig három tűzszerésznek ítélte oda, Kiss Imre személyében pedig az első európai tűzszerésznek.

Az elismerés indoklásában a Brit Királyi Tűzszerészek nyugalmazott parancsnoka kiemelte, hogy a magyar szolgálat nehéz körülmények között, de eredményesen végzi a dolgát, és azt is, hogy kiválóan fejleszti nemzetközi kapcsolatait és támogatja a szomszédos országok szakembereit is. A díj mellé 1000 dollár is járt, ez Kiss Imre a Magyar Tűzszerész Alapítvány számára ajánlotta fel.

Papp Károly a REBISZ parancsnoka az alezredest hazaérkezése után, kedden dicséretben és jutalomban részesítette.