Magosi nyert, Tihanyi a második

A zsarnovicai salakmotoros Aranysisak viadalon teljes magyar siker született.

 Magyar szempontból a lehető legjobb végeredmény született a szlovákiai Zsarnovicán megrendezett hagyományos nemzetközi salakmotor-versenyen, hiszen Magosi Norbert állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg Tihanyi Sándor másodikként zárta az Aranysisak viadalt.

Magabiztos menetelés

A verseny lebonyolítási szisztémája igencsak eltért a szokásostól, mivel egy futamban négyen álltak starthoz, s csak a szerencsén múlt, hogy az alapverseny során ki, kivel küzdött meg a pontokért.

Szerencsére a két magyar résztvevő már a kezdetektől jól húzta a gázt, az alapszakasz után a megszerezhető 16 pontból Tihanyi 13-at gyűjtött, ami a második helyet jelentette a számára, míg Magosi a megszerzett 12 pontjával az ötödik helyen zárt.

A mezőny fele folytatta a két  középdöntőben, azaz 5-5 pilóta küzdött a fináléba jutásért. A mieink külön ágra kerültek, de mind a ketten futamgyőzelemmel jutottak a legjobbak csatájába. A futamok futamában hat versenyző, hat körön át küzdött az első helyért, amiért egy vadonatúj salakmotor Jawa-blokk járt.

Magosi „menetrendszerű” előzése

A döntőben Tihanyi kapta el legjobban a startot, és az élre állt, míg Magosi beragadt az indítás pillanatában, de az első kanyarból más másodikként kezdte üldözni Subit.

A verseny alapszakaszában Magosi kétszer már legyőzte Tihanyit, ráadásul úgy, hogy Subi vezette a mezőnyt, de Norbi mindannyiszor megelőzte honfitársát. A fináléban a történelem megismételte önmagát, hiszen Magosi a negyedik körben körbemotorozta Tihanyit és megnyerte a futamot, így Norbi lett gazdagabb egy Jawa-blokkal az eredményhirdetés után.

A két magyar vaspapucsos külföldi túrája tovább folytatódik, hiszen szeptember 3-án, szombaton a szlovéniai Lendván egy rendkívül erős mezőnyben állnak starthoz.