Magdi néni is segít

Túristvándi két polgármestere egyirányba tolja a vízimalom falujának szekerét. Fiatalok birtokolták a Túr-partot [DOC 31 KB]Ifjúsági önkormányzatokat alakítottak [DOC 32 KB]

Hét település van a szatmári térségben, ahol egyidőben két polgármester irányítja a lakosság mindennapjait. Az érdekesnek tűnő kijelentés mögött példaértékű elhatározás és tett áll: az érintett községekben ifjúsági önkormányzat működik, amelyet a fiatalság köréből választott képviselő-testület és polgármester irányít.

A polgármesteri hivatalban kaptunk ideiglenesen helyet, de Magdi néni azt igérte, pályázunk majd saját iroda építésére – szemléltette Kiss Viktória, Túristvándi ifjúsági vezetője kiváló kapcsolatukat Lakatosné Sira Magdolna polgármesterrel.

Az együttműködés sikerét mutatja, hogy kezdeményezésükre az említett hét testület találkozója részese lehetett a Szatmári Fesztivál rendezvényeinek. A páratlan jókedv uralta eseményen – amelyen részt vettek a települési önkormányzatok irányítói is – humoros megmérettetés, szellemi vetélkedő és kulturális programok sora szórakoztatta a fiatalokat.

– Koncz Nóra -