Helyi közélet

2013.04.11. 16:03

Ne támogasson az Unió magzatölő kísérleteket!

Miskolc - A Kereszténydemokrata Néppárt által folytatott „életvédő aláírásgyűjtés” állásáról tartott sajtótájékoztatót Rétvári Bence, a párt országos alelnöke csütörtökön Miskolcon.

Miskolc - A Kereszténydemokrata Néppárt által folytatott „életvédő aláírásgyűjtés” állásáról tartott sajtótájékoztatót Rétvári Bence, a párt országos alelnöke csütörtökön Miskolcon.Az „Egy közülünk” címmel rendezett akció több mint egy hónapja kezdődött és anyák napjáig tart majd. A KDNP egy európai tiltakozó akcióhoz csatlakozott, melynek célja, hogy megállítsa a magzatkísérletek támogatását az Európai Unióban. Rétvári Bence elmondása szerint Európai Uniós forrásból 2010-ben 239 millió eurót biztosított a közösség 38 projekthez, melyből 12-ben olyan kísérleteket végezte, melybe a magzat belehalt.

Dr. Nagy Kálmán, a párt országgyűlési képviselője, gyermekonkológus arról beszélt, hogy az aláírásgyűjtéssel csak a generatív sejteken (melyekből potenciálisan emberi élet fejlődhet ki) illetve embriókon történő kísérletezés uniós támogatását tiltanák be, a nem generatív őssejtekkel történő kísérleteket a tilalom nem érintené.

Templomokban is gyűjtenek

A jogszabály-módosítás kikényszerítéséhez legalább hét tagországban összesen egymillió uniós polgárnak kell aláírnia az ívet. Eddig valamivel több mint 10 ezer aláírás jött össze hazánkban, ahol 16 ezer 500 aláírást kell összeszedni a sikeres akcióhoz.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában