Magát rabolta ki egy postás Tatabányán

Eltette a kézbesíteni való pénzt egy postás hétfőn, Tatabányán, majd azt mondta, hogy kirabolták. A postás hétfőn még azt mondta, hogy leütötték és kirabolták munka közben, de a nyomozóknak több dolog is gyanús lett: például nem volt szennyezett a ruhája, nem szóródtak szét a levelek és az egyik címre kerülővel, egy erdőn át ment a forgalmasabb út helyett.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfőn délelőtt riasztották a rendőröket, hogy Tatabányán leütöttek egy postást, majd elvették a pénzét. A kézbesítő állítása szerint az Idősek Otthonába már kivitte a leveleket és úton volt a következő cím felé, mikor valaki hátulról leütötte. Azt mondta, összeesett, eszméletét vesztette. Egy bokros területen tért magához, ekkor vette észre, hogy hiányzik a pénztárcája és több százezer forint készpénz. Elmondása szerint a közeli mosodába vánszorgott, ahonnan értesítették a rendőrséget.

A postás története gyanús lett a rendőröknek, több furcsaság is feltűnt nekik, de különösebb okuk nem volt kételkedni a férfi szavában. Miközben azonban a támadót keresték, kiderült, hogy az Idősek Otthonába feleslegesen ment el a postás, az intézménynek ugyanis saját posta fiókja van, maguk mennek a levelekért. Gyanús volt az is, hogy a mosodába kerülő úton érkezett. Csak egy jól látható úton kellett volna átmennie, ám ő mégis a kiserdőt és a hátsó bejáratot választotta.

A nyomozóknak az sem volt világos, hogy a táska alján lapuló pénztárcát hogyan sikerült úgy kirántani, hogy a levelek nem szóródtak szét, azok élükre állítva a táskában maradtak. A postás táskáját ezért alaposan szemügyre vették a nyomozók, akkor kiderült, hogy nincs rajta szennyeződés, pedig a postás azt állította, hogy a földre esett táskájával együtt.

Ekkor döntöttek úgy, hogy nem engedik el a postást, helyette újra meghallgatták és vázolták neki a gyanús körülményeket. A férfi erre bevallotta, hogy csak kitalálta a rablást, a pénzt egyik rokonával sikkasztották el, majd elosztották egymás között. A pénz nagy része estére előkerült, a két férfit pedig őrizetbe vették, sikkasztás gyanújával indult ellenük eljárás.