"Magasra értékelt" diplomát kaptak

"Magasra értékelt" diplomát kaptak
Több mint 200 közgazdász vehette át diplomáját pénteken a Miskolci Egyetemen. 

Folytatódnak a diplomaosztó ünnepségek a Miskolci Egyetemen. Péntek délután az intézmény Gazdaságtudományi Karán végzettek vették át nyilvános ünnepi szenátusi ülésen oklevelüket.
– Ahogy az édesanya gondoskodása és szeretete védi és óvja az induló életet, állt és áll önök mellett most és lélekben mindenkor, úgy segítette szakmai fejlődésüket, szakemberré válásukat a diplomájukat kiállító miskolci Alma Mater – szólt a friss diplomásokhoz dr. Kocziszky György kari dékán, így folytatva: a kar annak biztos tudatában engedi el most a kezüket, hogy nyelvtudásuk, szakmai felkészültségük alapján bátran elindulhatnak. A munkaerőpiac magasra értékeli és elismeri közgazdász–diplomájukat; a romló gazdasági helyzet ellenére a Miskolcon végzett közgazdászoknak nincsenek elhelyezkedési gondjaik.

Elismerések

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara 12 évvel ezelőtt “Pro Facultate Economica” elnevezéssel kitüntetést alapított. Ebben az elismerésben azok a hazai és külföldi kollégák részesülhetnek, akik kiemelkedő oktató- és kutatómunkájuk mellett segítik a kart.
A kar tanácsa az idei tanévben dr. Mariano Abad egyetemi tanárnak az Oviedoi Egyetem professzorának és dr. Varga József ügyvezető igazgatónak ítélte oda a kitüntetést.