Magas szintre emelték az uzsorázást Ózdon

Magas szintre emelték az uzsorázást Ózdon
© Illusztráció
Ózd – Előbb bérbe adtak, aztán kölcsön, végül jött a zsarolás, fenyegetés.

Tanúk kihallgatásával folytatta a korábban elkezdett bizonyítást az Ózdi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akikkel szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati tényállás szerint az elsőrendű vádlott a 1990-es évek végétől alacsony áron több leromlott állapotú családi házat és zártkertet vásárolt föl a városban, melyeket aztán az élettársával – aki az ügy másodrendű vádlottja – együtt anyagilag és szociálisan rászoruló személyeknek, akik egyébként nem tudtak volna helyzetük okán lakhatást biztosítani maguknak, a piaci ár többszöröséért értékesített, és bérbe adott. Ez a fajta átverés még bőven nem volt elég a vádlottaknak, akik egészen magas szintre emelték a lehúzást és a szerencsétlenek kihasználását. Mivel tudták, hogy a magas összegű bérleti díjak kifizetését követően a sértetteknek nem marad pénzük a megélhetésükre, számukra 50 százalékos kamatok ellenében biztosítottak kölcsönöket.

ÉM


Bíróság elé áll a csernelyi uzsorás család
Csernely, Ózd - Vádemelési javaslat azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik irreálisan magas kamatra adtak kölcsönt kiszolgáltatott embereknek. Amint arról korábban már hírt adtunk, az Ózdi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat...