Magánnyugdíj: a VDSZ nem kéri a késői nyilatkozatokat

A vegyipari szakszervezet nem fogadja el és nem helyezi ügyvédi letétbe a magánnyugdíjakkal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozatokat, ha azokat január 31-e után, vagyis a határidőn túl adták postára vagy vitték be személyesen az érdekképviselethez – közölte szerda este a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

A későn érkező leveleket 15 napig személyesen vissza lehet venni a szakszervezet fővárosi székházában, a megmaradtakat azonban megsemmisítik.

Két napja lejárt ugyan a határidő, de még mindig naponta több zsáknyi, magánnyugdíjjal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozat érkezik az ország minden pontjáról a vegyipari szakszervezet fővárosi székházába. Az érdekképviseletnél két héttel ezelőtt vállalták, hogy ingyen ügyvédi letétbe helyezik a dokumentumokat arra az esetre, ha az Alkotmánybíróság megsemmisítené a pénztári törvényt.

A küldemények egy része még érvényes, mert január 31-e előtt vagy aznap éjfélig adták postára, ám egyre több az érvénytelen, határidő utáni postai bélyegzővel ellátott nyilatkozat. Ezek a küldemények érvénytelenek, ezért a VDSZ nem dolgozza fel, nem helyezi ügyvédi letétbe, de 15 napig megőrzi azokat, hogy feladóik személyesen visszavehessék – olvasható a közleményben.

Azokat a leveleket, amelyekért február 16-ig senki nem jelentkezik, a szakszervezet megsemmisíti – közölték.
– Független Hírügynökség –