Miskolc

2019.12.12. 16:30

Barokk karácsony, a zenekar ajándéka

Az idei év sem telhet el a miskolci szimfonikusok karácsonyi hangversenye nélkül.

Hegyi Erika

Forrás: MSZZ

Fotó: @rogoszfoto

Idén is meghitt műsorral köszönti a karácsonyt a Miskolci Szimfonikus Zenekar, december 18-án kedden este 6 órától a Selyemréti templomban. A meghitt hangulatú koncerten idén Ducza Nóra és Jekl László hangjában gyönyörködhet majd a közönség. A hagyományoknak megfelelően most is a zenekar partnerei lesznek a Fazekas Általános Iskola ifjúsági kórusai, a Fazekas Gyermekkar (karvezető: Balásné Molnár Ildikó) és a Fazekas Kicsinyek Kórusa (karvezető: Margitai Noémi). Idén a Bach család remekműveiből csemegéztek a közönségnek, így egy hamisítatlan barokk programot hallhatnak majd az érdeklődők. Ahogy a korábbi években, úgy idén is a Selyemréti Szent István templom ad majd otthont az ünnepi hangversenynek. A zenekart Németh Pál vezényli.

Az eddigi tapasztalatok szerint ezeken az ünnepi esteken olyanok is részt vesznek, akik egyébként nem járnak komolyzenei hangversenyre. A sikert mi sem mutatja jobban, mint hogy a koncertet minden évben hatalmas érdeklődés övezi, köszönhetően a csodálatos helyszínnek, a kiváló akusztikának, a közreműködőknek és persze a meghitt hangulatú műsornak. A koncert támogatója Badány Lajos önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában